Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

12.10.2018

Koripalloliitto edistää tyttö- ja naiskoripallon asemaa Suomessa

Suomen Koripalloliitto on päättänyt lähteä mukaan kansainvälisen koripalloliiton tyttökoripalloharrastusta tukevaan kampanjaan Her World, Her Rules! Kampanjan tavoite on edistää tyttö- ja naiskoripallon asemaa ja levinneisyyttä lajin sisällä sekä ylipäätään liikunnan ja urheilun parissa. Kampanjaan osallistuminen on Koripalloliiton tasa-arvoteko osana Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanketta.

Lue lisää »


12.10.2018

Median rooli tasa-arvon edistämisessä puhutti Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin kokouksessa

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen korkea-arvoinen foorumi kokousti ensimmäisen kerran 3.10.2018 Helsingissä Yleisradion kutsumana. Kokouksessa keskusteltiin erityisesti median merkityksestä tasa-arvon edistämisessä. Tapetilla oli myös kysymys siitä, miten tasa-arvon takapakki saataisiin pysäytettyä.

Lue lisää »


08.10.2018

Joensuun Popmuusikot tukee naisia ja muunsukupuolisia musiikkiharrastuksessa

Joensuun Popmuusikot ry on perustanut popmusiikin harrastajien erikoisapurahan, joka on suunnattu nuorille naisille ja muunsukupuolisille. Apuraha on samalla tasa-arvoteko, jolla yhdistys osallistuu Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen.

Lue lisää »


08.10.2018

Tasa-arvo maaliin -seminaarin ohjelma on julkaistu

Monaliikun, Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen ja Jalkapallon Pelaajayhdistyksen 24.10. yhteistyössä järjestämän Tasa-arvo maaliin -seminaarin ohjelma ja suurin osa panelisteista ovat nyt julki. Panelisteihin kuuluvat muun muassa kansanedustaja ja Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen Sari Essayah, jalkapalloilijat Essi Sainio ja Linda Ruutu, tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande, YLE:n Sportmagasinet-ohjelman tuottaja Anki Karhu ja tutkija Riikka Turtiainen.

Lue lisää »


20.09.2018

Elinkeinoelämän keskusliitto kampanjoi työsyrjintää vastaan

Elinkeinoelämän keskusliitto lähtee mukaan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen Työ ei syrji -kampanjallaan. Valtakunnallinen kampanja haastaa yritykset ja organisaatiot edistämään työelämän tasa-arvoa. Kampanjaan on ilmoittautunut tähän mennessä yli 300 erilaista yritystä, ministeriötä ja muuta organisaatiota.

Lue lisää »


19.09.2018

Tasa-arvoteoilla naiset johtoportaaseen myös kirkossa

Suomen kirkkojen yhteinen ihmisoikeuskampanja Ekumeeninen Vastuuviikko on haastanut kaikki Suomen seurakunnat mukaan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen. Kirkko ja kaupunki -lehti haastatteli Suomen ekumeenisen neuvoston koordinaattoria Anna Hyväristä, jonka mukaan esimerkiksi naisten johtajuus on yhä kipukohta kaikille kirkkokunnille.

Lue lisää »


12.09.2018

Selvitys tasa-arvon toteutumisesta eduskunnassa on julkaistu

100 tasa-arvoteko -hanke tapasi itsenäisyyden juhlavuonna 2017 puhemies Maria Lohelaa ja haastoi eduskunnan mukaan tasa-arvotekoihin. Eduskunnan tasa-arvoteoksi valikoitui selvitys tasa-arvon toteutumisesta kansanedustajien työssä. Eduskunnassa työskentelevien viranhaltijoiden tasa-arvotilannetta on selvitetty kahden vuoden välein jo vuosikymmenen ajan, mutta kansanedustajien työn tasa-arvoa selvitettiin nyt ensimmäistä kertaa. Tuloksissa on sekä hyvää että huonoa: kansanedustajat kokevat vaikutusmahdollisuutensa sukupuolesta riippumatta hyviksi ja tilanteen koetaan kohentuneen, mutta toisaalta viidennes vastaajista (19,5 %) on kohdannut seksuaalista häirintää ja peräti kaksi kolmesta (72,3 %) uhkailua. Lisäksi vaikutusvaltaisiksi arvioiduista edustajista 74 % on miehiä. Tämä selittynee ainakin osittain sillä, että miehet ovat yliedustettuina mm. valiokuntien puheenjohtajissa.

Lue lisää »


10.09.2018

Helsingin kaupunki arvioi liikunta- ja urheiluseurojen tukimuotojen sukupuolivaikutukset

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan liikuntapalvelu toteuttaa vuonna 2018 arvioinnin, jossa selvitetään liikunta- ja urheiluseurojen tukimuotojen vaikutuksia sukupuolten tasa-arvoon. Arvioinnin tarkoituksena on tuottaa tietoa kaupungin seuroille myöntämien resurssien kohdentumisesta sukupuolittain sekä myös lajeittain ja seuraryhmittäin. Keskeisenä tavoitteena on rakentaa tietopohjaa paitsi päätöksenteon tueksi myös liikuntapalvelun ja seurojen väliselle vuorovaikutukselle.

Lue lisää »


05.09.2018

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -aamukahveilla vaihdettiin kuulumisia ja ideoita

Hankekumppaneille, tasa-arvotekojen tekijöille ja Naisjärjestöjen Keskusliiton jäsenille suunnattu aamiaistilaisuus kokosi iloisen joukon eri alojen asiantuntijoita keskustelemaan tasa-arvoteoista torstaina 30.8.2018 ravintola Sisäpihaan. Tilaisuudessa oli katto korkealla sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti. Puhututtaneita teemoja olivat esimerkiksi nuorten naisten saaminen mukaan toimintaan sekä tasa-arvotyön laajentaminen yksittäisistä teoista valtion tason käytänteisiin.

Lue lisää »


04.09.2018

Presidentti Halonen: Naisten työtä voi ja kannattaa edistää myös seurakunnissa

Ekumeenisen Vastuuviikon teema on tänä vuonna naisten työ ja Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke haastaa siksi kaikki Suomen yli tuhat seurakuntaa edistämään sukupuolten tasa-arvoa omassa toiminnassaan. Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen kirjoittaa Suomen Ekumeenisen Neuvoston Vastuuviikko-sivuilla siitä, miksi seurakuntien on tärkeää edistää tasa-arvoa.

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy