Hyppää sisältöön

10 tasa-arvotekoa kuntiin -kampanja haastaa kuntavaaliehdokkaat tasa-arvotekoihin

Naisjärjestöjen Keskusliiton kuntavaalikampanja 10 tasa-arvotekoa kuntiin haastaa kuntavaaliehdokkaat, puolueet ja tulevat kuntapäättäjät tekemään konkreettisia tasa-arvotekoja.

10 tasa-arvotekoa kuntiin -kampanjassa Naisjärjestöjen Keskusliitto tarjoaa ehdokkaille kymmenen ajankohtaista tekoa, jotka liittyvät esimerkiksi koulutuksen ja työelämän segregaation purkamiseen, häirintään ja vihapuheeseen puuttumiseen sekä urheilun tilojen ja avustusten tasa-arvoiseen jakamiseen.

– Naiset ratkaisevat nämä vaalit. Naisten äänen on kuuluttava kuntatasolla, sillä kunnissa tehdään päätöksiä, jotka vaikuttavat laajasti naisten elämään. On vain oikein valita puolet naisia. Epätasa-arvo ja naisten näkymättömyys kuntapolitiikassa tulee nostaa esiin, sanoo Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa 9000 valitusta valtuutetusta 39 prosenttia oli naisia. Kunnanjohtajista naisia on vain neljännes. Naisjärjestöjen Keskusliitto haluaa varmistaa, että kuntavaalien ehdokkaissa ja kuntien päättäjissä on naisia rakentamassa tasa-arvoista ja kestävää yhteiskuntaa.

Lue tiedote kuntavaalikampanjasta täältä.

Lisää tietoa kampanjasta ja ohjeet osallistumiseen löytyvät Naisjärjestöjen Keskusliiton sivuilta.

Jaa somessa: