Hyppää sisältöön

100 tasa-arvotekoa -hanke haastaa Uudenmaan kunnat ja päättäjät

Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta haastavat kaikki Uudenmaan kunnat toteuttamaan uusia ja konkreettisia tasa-arvotekoja tasa-arvoisemman Suomen puolesta. 100 tasa-arvotekoa Uudenmaan alueella avaa kuntien mahdollisuuksia kehittää suomalaista yhteiskuntaa yhä tasa-arvoisemmaksi kansainvälisten ja kansallisten suositusten mukaisesti. Tule mukaan ja haasta kuntasi tasa-arvotekoon!

– Kutsumme hankkeessa mukaan kaikki Uudenmaan kunnat tekemään tasa-arvotekoja ja jakamaan hyviä kokemuksiaan tasa-arvon edistämisestä. Erityisesti kunnat ovat naisten työnantajia ja päätöksenteon sukupuolivaikutukset kuntalaisille ovat merkittäviä, toteaa Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet. Kuntavaalien aikana hankkeeseen kutsutaan kuntien johdon ja viranomaisten lisäksi mukaan myös poliittiset päättäjät ja naisjärjestöt tasa-arvotekoihin ja -sitoumuksiin Uudenmaan kunnissa. 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa mukana ovat jo kaikkien eduskuntapuolueiden naisjärjestöt.

– Tasa-arvotekojen kautta tuomme esiin kuntien tasa-arvotyön esimerkkejä, joita voi jakaa muihin kuntiin. Tasa-arvoteko voi olla esimerkiksi sitoutuminen Eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjaan. Haluamme vahvistaa tasa-arvon toteutumista Uudenmaan kuntien yhteistyöllä ja jakamalla hyviä kokemuksia, toteaa 100 tasa-arvotekoa – Uudenmaan liiton alue -projektikoordinaattori Hanna Kemppainen. Seuraa hanketta ja tapahtumia täältä.

                                                                                                                                                                  

  

Lisätietoja:

www.tasaarvo100.fi

#tasaarvo100              
#suomi100    
#suomi100uusimaa

Naisjärjestöjen Keskusliitto
Hanna Kemppainen, projektikoordinaattori
100 tasa-arvotekoa – Uudenmaan liiton alue -hanke
[email protected]
050 337 2591
Liisa Ketolainen, projektipäällikkö
100 tasa-arvotekoa -hanke
[email protected]
044 237 8069

Lue lisää:

Eurooppalaisen tasa-arvon peruskirja (Eurooppalainen peruskirja naisten ja miesten tasa-arvosta paikallishallinnossa): 

Peruskirjan avulla kunnat ja maakunnat voivat vahvistaa sitoutumistaan naisten ja miesten tasa-arvon edistämiseen laajasti poliittisessa päätöksenteossa, palvelujen tarjonnassa ja työnantajaroolissa sekä sukupuoleen perustuvassa väkivallan ehkäisyssä. Suomen Kuntaliitto suosittelee kaikille kunnille ja maakuntien liitoille peruskirjan hyväksymistä. Peruskirja suomeksi ja ruotsiksi löytyy Kuntaliiton verkkopalvelusta.

Uudenmaan liitto myönsi Suomi 100 -avustusta 100 tasa-arvotekoa – Uudenmaan liiton alue -hankkeelle tasa-arvotekojen edistämiseksi ja kuntien välisen tasa-arvoyhteistyön lisäämiseksi Uudellamaalla. Lue lisää Uudenmaan liiton Suomi 100 -avustuksen saaneista hankkeista ja perusteista tästä.

Jaa somessa: