Hyppää sisältöön

100 tasa-arvotekoa -hanke starttaa naisten ja tasa-arvon Suomi 100 -juhlavuoden!

TIEDOTE 16.12.2016
Tasa-arvoasiain neuvottelukunta
Naisjärjestöjen Keskusliitto
#tasaarvo100 #suomi100

100 tasa-arvotekoa -hanke starttaa naisten ja tasa-arvon Suomi 100 -juhlavuoden!

Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan 100 tasa-arvotekoa –hanke valmistautuu Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen tekemällä tasa-arvotekoja. Lähes 400 osallistujaa ja 40 tasa-arvotekojen esittelijää juhlistavat naisten ja tasa-arvon juhlavuoden alkua tänään 16.12.2016 Helsingin kaupungintalon juhlasalissa. Tapahtuman järjestävät Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

”Suomalaisen hyvinvointivaltion rakentaminen on ollut suuri tasa-arvosaavutus. Myös tulevaisuudessa sukupuolten tasa-arvoa on edistettävä todellisin teoin ja varmistettava tuleville sukupolville. Olen hyvin ilahtunut siitä innostuneesta ja aktiivisesta vastaanotosta, jonka tasa-arvotekojen tekeminen eri yhteiskunnan osa-alueilta on saanut. Tarvitsemme vahvoja, eteenpäin katsovia tekoja ja toimijoita, jotka vievät tasa-arvotyötä Suomessa eteenpäin”, painottaa hankkeen kunniatoimikunnan puheenjohtaja presidentti Tarja Halonen.

”On tärkeää, että niin moni yhteiskunnallinen taho on mukana! Toivomme, että työmme innoittaa eri alojen toimijoita tekemään työtä sukupuolten tasa-arvon puolesta myös tulevaisuudessa. Suomi 100 on myös naisten!”, muistuttaa Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet.

”Haastamme mukaan koko suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvotekojen tekemiseen. On toimittava konkreettisesti yhä tasa-arvoisemman, avoimemman ja luotettavamman yhteiskunnan luomiseksi – yhdessä”, kehottaa tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Sari Raassina.

”Sukupuolten tasa-arvon edistäminen on Helsingin kaupungin strategian keskeinen tavoite. Haluamme pääkaupunkina edistää naisten ja tyttöjen osallistumista kaikessa toiminnassamme”, korostaa Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan kuuluvan 100 tasa-arvotekoa -starttitapahtuman ohjelma lähetetään valtakunnallisesti klo 14.30 suorana ja tallenteena Helsinki-kanavalla.

100 tasa-arvotekoa -hankkeessa tehdään uusia ja konkreettisia toimia naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon lisäämiseksi ja luodaan hyvinvoivaa Suomea myös seuraavaa sataa vuotta varten. Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan hankkeella on 38 kumppanitahoa ja tasa-arvotekojen tekijöiksi on lupautunut laaja joukko vaikuttajia.  100 tasa-arvotekoa palkittiin vuoden 2016 tasa-arvotekona ja se on osa itsenäisyyden juhlavuoden 2017 virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Tasa-arvoteot löydät osoitteesta www.tasaarvo100.fi

Lisätietoja: Naisjärjestöjen Keskusliitto – Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry 

www.tasaarvo100.fi 

#tasaarvo100 

#suomi100

Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan (TANE) tavoitteena on sukupuolten välinen tasa-arvo yhteiskunnassa. TANE tekee aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja tasa-arvoon vaikuttavan lainsäädännön ja muiden tasa-arvoon vaikuttavien toimenpiteiden kehittämiseksi. TANE on parlamentaarinen neuvottelukunta, jonka valtioneuvosto asettaa eduskunnan toimikaudeksi.

Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 59 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä 400 000 jäsentä. Järjestö on perustettu vuonna 1911 ja sen tavoitteena on naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen.

Tiedote PDF-muodossa

Jaa somessa: