Hyppää sisältöön

100 tasa-arvotekoa -hankkeen lokakuun uutiskirje on ilmestynyt!

Arvoisat 100 tasa-arvotekoa -yhteistyökumppanit,

Toivottavasti syksynne on käynnistynyt mukavasti. 100 tasa-arvotekoa –hankkeella on ollut ilo saada uusia tasa-arvotekojen tekijöitä mukaan hankkeeseen ja olemme julkaisseet kuukauden aikana uusia tasa-arvotekoa nettisivuillamme. Olemme myös tavanneet useita organisaatioita ja kiertäneet esittelemässä hanketta tapahtumissa ympäri Suomen mm. Oulussa ja Espoossa. Lämpimät terveiset myös hankkeen vetäjiltä, Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet’lta ja TANEn puheenjohtaja Sari Raassinalta.

Presidentti Halosen johtama kunniatoimikunta kokoontuu marraskuussa

100 tasa-arvotekoa -hankkeen sanomaa vie eteenpäin kunniatoimikunta, joka koostuu suomalaisista vaikuttajista yhteiskunnan eri aloilta. Kunniatoimikunnan puheenjohtajana toimii presidentti Tarja Halonen. Kunniatoimikunta edustaa omalla arvovallallaan 100 tasa-arvotekoa -hanketta ja tasa-arvon juhlistamisen merkitystä Suomen itsenäisyyden juhlavuodessa. Kunniatoimikunnan jäsenet julkistetaan marraskuussa ensimmäisen kokouksen yhteydessä 8.11.

Starttitilaisuus 16.12.2016

100 tasa-arvotekoa -hankkeen virallinen starttitilaisuus järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa perjantaina 16.12.2016 kello 1416 Helsingin kaupungintalolla. Iloisessa tapahtumassa on luvassa tasa-arvotekoja, inspiroivia puheita ja kulttuuriesityksiä. Ohjelma ja esiintyjät julkaistaan myöhemmin nettisivuillamme. Tule tekemään Suomen itsenäisyysjuhlasta upea tasa-arvon ja naisten juhlavuosi!

Uusia tekoja 

BPW Finland – Suomen liike ja virkanaisten liitto – aloittaa tänä syksynä kaksivuotisen koulutushankkeen, jossa koulutetaan yhteensä 80 yli 50-vuotiasta korkeasti koulutettua työtöntä naista, joiden kotipaikka on Uusimaa, equal pacE -palkka-analyysiohjelman osaajiksi. Kalevalaiset Naiset ry:n Naiset meillä ja muualla – seminaarissa 15.10 keskustellaan naisen asemasta meillä ja muualla, työssä ja kotona. Sukukansapäivien seminaarin tarkoitus on tukea suomalais-ugrilaisia ja maahanmuuttajanaisia kertomalla omasta tasa-arvon tiestämme ja kannustaa heitä eteenpäin. Tunne rintasi ry suunnitteli ja toteutti OMAKUU-sovelluksen, joka on suomalainen, ilmainen kuukautiskalenteri ja rintojen omatarkkailun muistuttaja. Omatarkkailun avulla rintasyöpä on mahdollista todeta aikaisemmin. Lisäksi tekonsa ovat julkaisseet WIFT Finland ry, Vihreät Naiset, Svenska Kvinnoförbundet, Puolustusvoimat ja Tampere-talo.  Lue lisää nettisivultamme!

Suomen Ratsastajainliitto ry:n tasa-arvoteoksi työkirja ja koulutus 

Suomen Ratsastajainliitto ry lähtee mukaan 100 tasa-arvotekoa hankkeeseen ratsastuksen käytännönläheisellä Yhtä jalkaa – Ratsastuksen Reilu Peli -työkirjalla, joka on suunniteltu seurojen ja tallien käyttöön sekä jäsenistön hyötykäyttöön. Teosta tullaan hyödyntämään myös Ratsastajainliiton koulutusmateriaalina. Syksyllä 2016 on käynnistetty Reilu Peli -aluekiertue liiton urheilupsykologin johdolla ja luento- ja koulutuskiertue jatkuu vuonna 2017.

Julkaisemme uusia tekoja pian lisää!

Tasa-arvotekojen tekijöiksi on ilmoittautunut jo lukuisia yhteisöjä. Teko voi olla suuri tai pieni, paikallinen, alueellinen tai valtakunnallinen ja tekijäksi voivat lähteä erilaiset yhteisöt ympäri Suomea tai suomalaiset yhteisöt ulkomailla. Tekoja voi ilmoittaa suoraan nettisivujemme kautta www.tasaarvo100.fi tai ottamalla yhteyttä hankkeen projektikoordinaattoriin.

100 tasa-arvotekoa on kiertänyt ympäri Suomea

100 tasa-arvotekoa -hanke esittäytyi valtakunnallisten hankkeiden kanssa Pohjois-Pohjanmaan liiton Suomi100-ystävämessuilla Oulussa 23.9. Tapahtumaan osallistui lähes 100 edustajaa ympäri Pohjois-Pohjanmaata. Espoon toimijailtapäivä järjestettiin Sellon kirjastossa keskiviikkona 28.9. Tapahtumaan osallistuneiden lisäksi kirjastossa käyneet asiakkaat saattoivat pysähtyä kuuntelemaan.

Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilä ja projektikoordinaattori Hanna Kemppainen esittelivät Kuntien naisvaikuttajafoorumissa NJKL:n ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan koordinoimaa 100 tasa-arvotekoa -hanketta noin 70 vaikuttajalle ja kunnalle. Foorumissa esiteltiin myös eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjaa, jonka allekirjoittaminen voi olla kunnan tasa-arvoteko. Esittäydyimme myös Keskustanaisten 75-vuotisjuhlaseminaarissa 8.10. 

Seuraavaksi 100 tasa-arvotekoa -hanke esittäytyy mm. Tasa-arvopäivien kokemuspörssissä 12.10. klo 15. Voit myös kutsua 100 tasa-arvotekoa -hankkeen esittäytymään tapahtumaasi!

SuomiFinland100 ja 100 tasa-arvotekoa – Yhdessä

Suomi100 vuonna teema on Yhdessä. Me kannustamme nostamaan esiin myös naisten toimintaa ja haluamme lisätä kansalaisten luottamusta maahamme ja sen kykyyn tarjota hyvät ja tasa-arvoisen elämisen edellytykset kaikille. Valtakunnallinen 100 tasa-arvotekoa -hanke on osa Suomi100 juhlavuoden ohjelmaa ja teemme aktiivisesti yhteistyötä Suomi100-organisaation kanssa. Tapahtumamme tulevat löytymään myös Suomi100-kalenterista. Haastamme kaikkia yhteisöjä ympäri Suomen mukaan tekemään konkreettisia tekoja sukupuolten tasa-arvon eteen ja nostamaan esiin naisia itsenäisen Suomen juhlavuonna! Kysy lisää hankkeesta toimistoltamme tai Suomi100-aluekoordinaattoreiltasi.

Toimiston kuulumiset

Syksyn ajan 100 tasa-arvotekoa -hankkeen projektikoordinaattorina työskentelee VTM Hanna Kemppainen, joka toimii myös tasa-arvotekojen ideointi ja suunnittelutukena. Hannaan voit olla yhteydessä kaikkiin hankkeeseen liittyviin asioihin ja kysymyksiin liittyen osoitteessa [email protected] ja puh. 044 237 8069. Voimme myös tulla esittelemään hanketta eri tilaisuuksiin eri kielillä. Ehdota Hannalle, kenet haluatte haastaa tasa-arvoteon tekijäksi, niin lähetämme kutsun!

Seuraa hankkeen nettisivuja ja sosiaalista mediaa!

Hankkeen perustiedot, ajankohtaiset uutiset ja uusimmat tasa-arvoteot löydät aina osoitteesta www.tasaarvo100.fi! Kumppanit ja tasa-arvotekojen tekijät ovat näkyvillä kumppanilistassa, Teot- sivuilla ja etusivulla logoina. Sosiaalisessa mediassa hankkeen kuulumisia ja kuvia uutisoidaan Naisjärjestöjen Keskusliiton (NJKL) facebook- ja twitter-tilillä. Mikä on sinun tasa-arvotekosi? #tasaarvo100

Kiitos, kun olet mukana!

Tehdään ensi vuodesta yhdessä vaikuttava tasa-arvon ja naisten juhlavuosi! Välitäthän tietoa hankkeesta eteenpäin organisaatioosi ja verkostoihisi! Toivomme kaikkien kumppaniemme osallistuvan aktiivisesti hankkeen viestintään ja tekemään oman tasa-arvoteon – tai useamman.

Ystävällisin terveisin 100 tasa-arvotekoa –hankkeen puolesta,

Naisjärjestöjen Keskusliitto – Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Hanna Kemppainen, projektikoordinaattori [email protected]

Terhi Heinilä, pääsihteeri [email protected]

Jaa somessa: