Hyppää sisältöön

100 tasa-arvotekoa -kunniatoimikunta aloittaa työnsä historiallisena päivänä

Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan 100 tasa-arvotekoa -hanke valmistautuu Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen tekemällä tasa-arvotekoja. Hankkeelle on perustettu presidentti Tarja Halosen johtama kunniatoimikunta, joka kokoontui tänään ensimäistä kertaa.

”Voimme olla ylpeitä sadan vuoden saavutuksista naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon edistämisen suhteen. Meidän on myös katsottava rohkeasti tasa-arvoiseen tulevaisuuteen ja jatkettava työtä tasa-arvon lisäämiseksi. Vietämme tänään historiallista päivää. Yhteen maailman vaikutusvaltaisimpaan tehtävään, Yhdysvaltain presidentiksi voi nousta ensimmäistä kertaa nainen. Jäämme jännityksellä odottamaan vaalin tulosta. Yksi lasikatto rikkoo toisen”, presidentti Halonen muistuttaa.

”Naisjärjestöt näkevät tärkeänä, että koko yhteiskunta ja eri alojen päättäjät ovat mukana tasa-arvotekojen tekijöinä. Kunniatoimikunnan työ presidentti Halosen johdolla on merkittävä osoitus sitoutumisesta naisten oikeuksien parantamiseen niin työelämässä, päätöksenteossa kuin naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamisessa. On tärkeää, että Suomi100 on myös naisten!”, painottaa Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet.

”Haastamme mukaan koko suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvotekojen tekemiseen ja toivotamme kaikki tahot tervetulleiksi 100 tasa-arvotekoa -starttitilaisuuteen 
16. joulukuuta Helsingin kaupungintalolle”, kehottaa tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Sari Raassina.

100 tasa-arvotekoa -hankkeessa tehdään uusia ja konkreettisia toimia naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon lisäämiseksi ja luodaan hyvinvoivaa Suomea myös seuraavaa sataa vuotta varten. Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan hankkeella on 38 kumppanitahoa ja tasa-arvotekojen tekijöiksi on lupautunut laaja joukko vaikuttajia.  100 tasa-arvotekoa palkittiin vuoden 2016 tasa-arvotekona ja se on osa itsenäisyyden juhlavuoden 2017 virallista Suomi 100 -ohjelmaa. 

Ilmoittaudu 100-tasa-arvotekoa -starttitapahtumaan tästä!

100 tasa-arvotekoa -starttitapahtuma perjantaina 16.12.2016 kello 14-16 Helsingin kaupungintalon juhlasalissa (Pohjoisesplanadi 11-13). Iloisessa ohjelmassa tasa-arvotekojen esittelyä, kiinnostavia puhujia ja kulttuuriesityksiä. Tapahtuman järjestävät Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Lisätietoja: Naisjärjestöjen Keskusliitto – Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry www.tasaarvo100.fi #tasaarvo100

Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan (TANE) tavoitteena on sukupuolten välinen tasa-arvo yhteiskunnassa. TANE tekee aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja tasa-arvoon vaikuttavan lainsäädännön ja muiden tasa-arvoon vaikuttavien toimenpiteiden kehittämiseksi. TANE on parlamentaarinen neuvottelukunta, jonka valtioneuvosto asettaa eduskunnan toimikaudeksi.

 

Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 59 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä 400 000 jäsentä. Järjestö on perustettu vuonna 1911 ja sen tavoitteena on naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen.

 

Jaa somessa: