Hyppää sisältöön

100 tasa-arvotekoa marraskuun uutiskirje on ilmestynyt!

Arvoisat 100 tasa-arvotekoa -yhteistyökumppanit,

Meillä on iloisia uutisia! 100 tasa-arvotekoa –hankkeeseen on tullut runsaasti uusia tasa-arvotekositoumuksia ja olemme jälleen julkaisseet kuukauden aikana uusia tasa-arvotekoja verkkosivuillamme www.tasaarvo100.fi. Kiitos tasa-arvotekojen tekijöiden 100 tasa-arvotekoa voitti vuoden 2016 tasa-arvontekopalkinnon!

Hankkeen kunniatoimikunta on aloittanut toimintansa presidentti Tarja Halosen johdolla inspiroivassa kokouksessa. 100 tasa-arvotekoa starttitapahtuma järjestetään 16.12.2016 klo 14-16, johon voi ilmoittautua verkkosivuillamme sankoin joukoin 30.11. mennessä! Lämpimät terveiset myös hankkeen vetäjiltä, Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet’lta ja TANEn puheenjohtaja Sari Raassinalta.

Starttitilaisuus 16.12.2016

Tervetuloa 100 tasa-arvotekoa -hankkeen viralliseen starttitilaisuuteen, joka järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa perjantaina 16.12.2016 kello 1416 Helsingin kaupungintalolla. Iloisessa tapahtumassa on luvassa tasa-arvotekoja, inspiroivia puheita ja kulttuuriesityksiä. Ohjelma ja esiintyjät julkaistaan pian nettisivuillamme.

Tasa-arvotekonsa 16.12.2016 mennessä ilmoittavat voivat tulla esittelemään tapahtumaan tekoaan ja organisaatiotaan ilmaiseksi ständeille 100 tasa-arvotekoa näyttelyyn, jossa osallistujat voivat käydä inspiroitumassa teoista. Tapahtumaan voi pukeutua iloisesti ja värikkäästi tapahtuman luonteen mukaisesti! Tule tekemään Suomen itsenäisyysjuhlasta upea tasa-arvon ja naisten juhlavuosi! Kutsu mukaan myös verkostosi!

Ilmoittaudu starttitapahtumaan tästä 30.11.2016 mennessä!

100 JÄMSTÄLLDHETSGÄRNINGAR

Startevenemang 16.12.2016 kl 1416 på Helsingfors stadshus

Kvinnoorganisationernas centralförbund och delegationen för jämställdhetsärenden i samarbete med Helsingfors stad

Presidentti Halosen johtama kunniatoimikunta aloitti toimintansa

100 tasa-arvotekoa -hankkeen sanomaa vie eteenpäin presidentti Tarja Halosen johtama 36 jäseninen kunniatoimikunta, joka koostuu suomalaisista vaikuttajista yhteiskunnan eri aloilta. Kunniatoimikunta edustaa omalla arvovallallaan 100 tasa-arvotekoa -hanketta ja tasa-arvon juhlistamisen merkitystä Suomen itsenäisyyden juhlavuodessa. Kunniatoimikunta kokoontui ensimmäistä kertaa 8.11.2016 Helsingin kaupungin vieraana emäntänään apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Kunniatoimikunnan jäsenet ilmoittivat jo useita tasa-arvotekoja ja kertoivat haastavansa verkostojaan. Mukana ovat kunniatoimikunnassa ovat mm. eduskunnan puhemies Maria Lohela, ministeri Elisabeth Rehn ja puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg. Tapahtumassa esiintyi kansainvälinen naisten Maailma -kuoro johtajanaan Saara Ruuska. Katso tiedotteemme ja kaikki kunniatoimikunnan jäsenet Ajankohtaista-osiostamme täältä!

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg ja presidentti Tarja Halonen.
Hankkeen kunniatoimikunta kokoontui ensimmäistä kertaa.
Kuoro esiintyi kokoontumisessa.

100 tasa-arvotekoa on voittanut vuoden 2016 tasa-arvotekopalkinnon 

100 tasa-arvotekoa -hanke palkittiin vuoden 2016 tasa-arvotekona Tasa-arvopäivillä Helsingissä. Kiitos kumppaneillemme ja tasa-arvotekojen tekijöille sekä kunniatoimikunnalle hankkeen puolesta! 100 tasa-arvotekoa hanke sai erityisesti kiitosta siitä, että se on aktivoinut yhä kasvavan toimijajoukon konkreettisiin ja uusiin tasa-arvotekoihin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna 2017. 100 tasa-arvotekoa -hanke esittäytyi Tasa-arvopäivien kokemuspörssissä 12.10. ja sai runsaan joukon sitoumuksia hankkeeseen. Lue lisää täältä!

Terhi Heinilä puhuu rivin keskellä tasa-arvopäivillä.

Uusia tasa-arvotekoja 

Oulun yliopiston tasa-arvotekona on monialaisen työryhmän selvityshanke, josta tehdään raportti ”Lukion ainevalinnat ja tasa-arvo” syksyyn 2017 mennessä. Hankkeessa selvitetään rekisteritietojen pohjalta sitä, miten lukion ainevalinnat vaikuttavat yliopistojen ja myös ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintaan. Suomen Valmentajat ja palloilun lajiliitot yhdessä lähtevät mukaan Valmentaa kuin nainen -hankkeella, jonka tavoitteena on lisätä naisvalmentajien määrää palloilulajeissa sekä tukea jo mukana olevia naisvalmentajia. Miina Sillanpään Säätiön teko on Neuvokkaiden naisten kestävät konstit -hanke, jonka tarkoituksena on pienituloisuutta ja yksinäisyyttä kokevien ikääntyvien naisten hyvinvoinnin vahvistaminen.

Maria Akatemia ry:n tasa-arvotekona on Keijun varjo -kehittämishanke, joka ennaltaehkäisee tyttöjen ja nuorten naisten väkivaltaa, vahvistaa tunteiden tunnistamisen taitoja ja tukee kehittymistä aikuisuuteen. Sairaanhoitajaliiton ja Omaishoitajat ja läheiset -liiton yhteisenä tasa-arvotekona omaishoitajien mentorointi Kainuun alueella. Mentoreina toimivat eläkkeellä olevat vapaaehtoiset Sairaanhoitajaliiton jäsenet ja mentoroitavina ovat Omaishoitajat ja läheiset -liiton paikallisyhdistyksen valitsemat ja tästä toimintamallista hyötyvät omaishoitajat. Oulun seudun Nytkis, Suomalaisen Naisliiton Oulun osasto ry ja Oulun Naisunioni järjestivät yhdessä Rauha, tasa-arvo ja ihmisoikeudet -yleisötilaisuuden YK-päivänä.

Suominen Oyj 

Maailmalaajuinen kuitukangasvalmistaja Suominen Oyj on lähtenyt mukaan 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen ottamalla sokkorekrytoinnin osaksi yritysvastuustrategiaansa käytännön tasolla. Jatkossa sokkorekrytointi on Suomisen ensisijainen käytäntö ja periaatetta hyödynnetään kaikissa uusissa rekrytoinneissa – myös ylimmän johdon palkkaamisessa. Samalla Suominen Oyj kannustaa kaikkia yrityksiä lähtemään mukaan tasa-arvotekojen toteuttajiksi!

Lisäksi tekonsa ovat julkaisseet BPW Finland – Suomen liike ja virkanaisten liitto , Suomen Ratsastajainliitto ry, Kalevalaiset Naiset ry:n ,Tunne rintasi ry , WIFT Finland ry, Vihreät Naiset, Svenska Kvinnoförbundet, Puolustusvoimat ja Tampere-talo. Lue lisää nettisivultamme!

Julkaisemme uusia tekoja pian lisää!

Tasa-arvotekojen tekijöiksi on ilmoittautunut jo lukuisia yhteisöjä ja julkaisemme taas pian lisää. Teko voi olla suuri tai pieni, paikallinen, alueellinen tai valtakunnallinen ja tekijäksi voivat lähteä erilaiset yhteisöt ympäri Suomea tai suomalaiset yhteisöt ulkomailla. Tekoja voi ilmoittaa suoraan verkkosivujemme kautta http://tasaarvo100.fi/100-tasa-arvotekoa/osallistu/ tai ottamalla yhteyttä hankkeen projektikoordinaattoriin. Olemme myös tavanneet useita organisaatioita henkilökohtaisesti ja tulemme mielellämme tapaamaan myös teitä!

100 tasa-arvotekoa -hankkeelle lisärahoitus Uudenmaan liitolta

Meillä on ilo ilmoittaa, että Uudenmaan liitto on myöntänyt Uudenmaan Suomi 100 -avustusta tasa-arvotekojen edistämiseen kunnissa, mikä osoittaa Uudenmaan liiton vahvan sitoumuksen tasa-arvon edistämiseen ja hankkeen ajankohtaisuuteen. 100 tasa-arvotekoa -Uudenmaan liiton alue hankkeessa motivoidaan Uudenmaan kuntia mukaan toteuttamaan tasa-arvotekoja kansainvälisten ja kansallisten suositusten mukaisesti sekä lisäämään kuntien yhteistyötä niiden saavuttamiseksi. Uudenmaan liitto on myös sitoutunut eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjan edistämiseen. Hakemuksia saapui arvioitavaksi 94 kappaletta, joista kuudelle hankkeelle myönnettiin rahoitus. Lisätietoa projektikoordinaattori Hanna Kemppaiselta. Lue lisää täältä!

SuomiFinland100 ja 100 tasa-arvotekoa – Yhdessä

Suomi100 vuonna teema on Yhdessä. Me kannustamme nostamaan esiin myös naisten toimintaa ja haluamme lisätä kansalaisten luottamusta maahamme ja sen kykyyn tarjota hyvät ja tasa-arvoisen elämisen edellytykset kaikille. Valtakunnallinen 100 tasa-arvotekoa -hanke on osa Suomi100 juhlavuoden ohjelmaa ja teemme aktiivisesti yhteistyötä Suomi100-organisaation kanssa. Tapahtumamme tulevat löytymään myös Suomi100-kalenterista. Katso hankkeemme Suomi100 -sivut täältä!

Haastamme kaikkia yhteisöjä ympäri Suomen mukaan tekemään konkreettisia tekoja sukupuolten tasa-arvon eteen ja nostamaan esiin naisia itsenäisen Suomen juhlavuonna! Kysy lisää hankkeesta toimistoltamme tai Suomi100-aluekoordinaattoreiltasi.

Toimiston kuulumiset

Syksyn ajan 100 tasa-arvotekoa -hankkeen projektikoordinaattorina työskentelee VTM Hanna Kemppainen, joka toimii myös tasa-arvotekojen ideointi ja suunnittelutukena. Hannaan voit olla yhteydessä kaikkiin hankkeeseen liittyviin asioihin ja kysymyksiin liittyen osoitteessa [email protected] ja puh. 044 237 8069. Voit myös kutsua 100 tasa-arvotekoa -hankkeen esittäytymään tapahtumaasi ja organisaatioosi! Toimimme molemmilla kotimaisilla kielillä sekä englanniksi. Ehdota Hannalle, kenet haluatte haastaa tasa-arvoteon tekijäksi, niin lähetämme kutsun!

Seuraa hankkeen nettisivuja ja sosiaalista mediaa!

Hankkeen perustiedot, ajankohtaiset uutiset ja uusimmat tasa-arvoteot löydät aina osoitteesta www.tasaarvo100.fi! Kumppanit ja tasa-arvotekojen tekijät ovat näkyvillä kumppanilistassa, Teot- sivuilla ja etusivulla logoina. Sosiaalisessa mediassa hankkeen kuulumisia ja kuvia uutisoidaan Naisjärjestöjen Keskusliiton (NJKL) Facebook- ja Twitter-tilillä. Mikä on sinun tasa-arvotekosi? #tasaarvo100

Kiitos, kun olet mukana!

Tehdään ensi vuodesta yhdessä vaikuttava tasa-arvon ja naisten juhlavuosi! Välitäthän tietoa hankkeesta eteenpäin organisaatioosi ja verkostoihisi! Toivomme kaikkien kumppaniemme osallistuvan aktiivisesti hankkeen viestintään ja tekemään oman tasa-arvoteon – tai useamman.

Ystävällisin terveisin 100 tasa-arvotekoa –hankkeen puolesta,

Naisjärjestöjen Keskusliitto – Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Hanna Kemppainen, projektikoordinaattori [email protected]

Terhi Heinilä, pääsihteeri [email protected]

Jaa somessa: