Hyppää sisältöön

100 tasa-arvotekoa palkittiin vuoden 2016 tasa-arvotekona

100 tasa-arvotekoa –hanke palkittiin vuoden tasa-arvotekona käynnissä olevilla Tasa-arvopäivillä Helsingissä. 100 tasa-arvotekoa -hanke sai erityisesti kiitosta siitä, että se on aktivoinut yhä kasvavan toimijajoukon konkreettisiin ja uusiin tasa-arvotekoihin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna 2017. Hankkeella nostetaan erityisesti naisten näkyvyyttä Suomi100-juhlavuoden ohjelmassa ja samalla se muistuttaa, että sukupuolten tasa-arvo on keskeinen osa suomalaista yhteiskuntaa ja siitä on syytä tuntea kansallista ylpeyttä.

Me Naisjärjestöjen Keskusliittossa ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnassa otimme tunnustuksen ilahtuneina vastaan. Kutsumme kaikki tahot osallistumaan hankkeeseen ja 16.12 Helsingin kaupungin kanssa järjestettävään starttitilaisuuteen juhlimaan tasa-arvoa ja naisia sankoin joukoin! Hankkeeseen on jo lähtenyt mukaan yhteisöjä monelta eri alalta sitoutumalla tasa-arvoteon tekemiseen ja lisää tekoja julkaistaan ennen starttitapahtumaa. Toivotamme kaikki yhteisöt tervetulleeksi hankkeeseen toteuttamaan tasa-arvotekoja. Tehdään Suomi 100 itsenäisyyden juhlavuodesta myös tasa-arvon ja naisten juhlavuosi!

Vuoden tasa-arvoteon valitsee valtakunnallinen tasa-arvoverkosto, joka kokoaa yhteen monimuotoisesti tasa-arvosta kiinnostuneita tahoja vuosittaisiin tapaamisiin jakamaan tietoa ja kokemuksia, kehittämään osaamista ja toimintamalleja sekä lisäämään tasa-arvotoimien vaikuttavuutta. Verkosto on kokoontunut vuodesta 2012 alkaen.

Viime vuonna kunniamaininnalla palkittiin tutkijakvartetti Anna Elomäki, Johanna Kantola, Anu Koivunen sekä Hanna Ylöstalo heidän tekemästään hallitusohjelman sukupuolivaikutusten arvioinnista sekä heidän järjestämästään tutkijoiden ja professoreiden tukikampanjasta sukupuolivaikutusten tekemisestä. Näiden toimien myötä sukupuolten tasa-arvon edistäminen nousi myönteisellä tavalla julkiseen keskusteluun.

Tasa-arvopäivät2016 –tapahtuma järjestetään Helsingissä 12.-13.10. Päivät kokoavat yhteen yli 200 osallistujaa eri puolilta Suomea, eri toimintaympäristöistä keskustelemaan mm. eroista, sukupuolen moninaisuudesta, lainsäädännöstä, tasa-arvon edistämisestä, maakunta- ja sote –uudistuksesta sekä tasa-arvotyön kehittämisestä. Päivät avasi tasa-arvoasioista vastaava ministeri Juha Rehula. Muita puhujia ja esiintyjiä päivillä on kaiken kaikkiaan 22, työpajoja ja teemasessioita 13 ja 24 toimijaa esittelee omaa tasa-arvotoimintaansa kokemuspörssissä, jossa myös 100 tasa-arvotekoa -hanke esittäytyi. Päivät juontaa toimittaja Johanna Korhonen. Tasa-arvoasioiden suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti ja Tasa-arvopäivienkin osallistujakiintiö, 180 henkilöä/päivä, täyttyi alle viikossa.

Lisätietoja vuoden tasa-arvoteko –palkinnosta sekä valtakunnallisesta tasa-arvoverkostosta
Leena Teräs
045 32 38 928
[email protected]

Lisätietoja 100 tasa-arvotekoa –hankkeesta ja ilmoittautuminen hankkeeseen
Hanna Kemppainen
044 23 78 069
[email protected]

Naisjärjestöjen Keskusliitto
Terhi Heinilä
040 53 05 544
[email protected]

Jaa somessa: