Hyppää sisältöön

100 tasa-arvotekoa tammikuun uutiskirje on ilmestynyt!

Arvoisat 100 tasa-arvotekoa -yhteistyökumppanit,

Meillä on iloisia uutisia! 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen on tullut runsaasti uusia tasa-arvotekositoumuksia ja vuoden 2016 loppuun mennessä julkaisimme yli 40 tasa-arvotekoa. Tämä on hieno alku! Kiitämme kaikkia tasa-arvoteon ilmoittaneita osallistumisesta hankkeeseen. Suomi 100 on tasa-arvon juhlavuosi!

100 tasa-arvotekoa hankkeen virallinen starttitapahtuma järjestettiin 16.12.2016 lähes 400 osallistujan voimin. Tapahtumassa esiteltiin useita tasa-arvotekoja ja haastettiin kunnat tasa-arvotekoihin. Kiitämme lämpimästi kaikkia osallistuneita lämpimästä ja hyvästä tunnelmasta! Vuonna 2016 aloittanut kunniatoimikunta jatkaa presidentti Tarja Halosen johdolla. Lämpimät terveiset myös hankkeen vetäjiltä, Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet’lta ja TANEn puheenjohtaja Sari Raassinalta.

#tasaarvo100 #suomi100

Seuraa hankkeen nettisivuja ja sosiaalista mediaa!

Hankkeen perustiedot, ajankohtaiset uutiset ja uusimmat tasa-arvoteot löydät aina osoitteesta www.tasaarvo100.fi! Kumppanit ja tasa-arvotekojen tekijät ovat näkyvillä kumppanilistassa, Teot- sivuilla ja etusivulla logoina. Sosiaalisessa mediassa hankkeen kuulumisia ja kuvia uutisoidaan Naisjärjestöjen Keskusliiton (NJKL) Facebook- ja Twitter-tilillä (@TerhiHeinilä). Mikä on sinun tasa-arvotekosi?

#tasaarvo100
#suomi100 
#suomi100uusimaa

100 tasa-arvotekoa starttitilaisuus 16.12.2016

Lämmin kiitos osallistumisestanne viralliseen 100 tasa-arvotekoa starttitilaisuuteen 16.12.2016 Helsingin kaupungintalolla. Saimme paljon myönteistä palautetta vaikuttavasta ohjelmasta ja hyvästä tunnelmasta. Meillä oli ilo saada lähes 400 osallistujaa ja upeita esiintyjiä. Yli 30 yhteisöä tuli esittelemään tasa-arvotekojaan tasa-arvotekonäyttelyyn tai lavalle. Kiitos mahtavasta juhlatunnelmasta, jota olitte luomassa!

 

100 tasa-arvotekoa -hankkeen starttitilaisuuden ohjelma, puheet ja tallenteet voi katsoa täältäOhjelma lähetettiin suorana valtakunnallisesti Helsinki –kanavalla, jossa se on myös tallenteenaTapahtuman viralliset valokuvat ovat myös kumppaneidemme käyttöön (kuvaaja Paula Ojansuu/Studio Kraft).

Tunnelma oli iloinen ja positiivinen alusta alkaen. Starttitilaisuuden alussa pidettiin Helsingin kaupungin vastaanotto.  Osallistujilla oli mahdollisuus käydä vapaata keskustelua tarjoilujen lomassa, ottaa 100 tasa-arvotekoa -selfie tai valokuva ja tutustua 100 tasa-arvotekoa -näyttelyyn. Starttitilaisuudessa pidettiin Suomen YK-liiton Suomalaisnaiset YK:ssa kautta aikojen -näyttelyn avajaiset presidentti Tarja Halosen johdolla.

   

Tapahtuma alkoi salissa vapaaehtoisista ja naisjärjestöaktiiveista koostuneiden suffragettien kulkueella. Hankkeen starttasivat käyntiin hankkeen edustajat, puheenjohtajat Eva Biaudet (Naisjärjestöjen Keskusliitto) ja Sari Raassina (tasa-arvoasiain neuvottelukunta). Virallisen juhlapuheen piti 100 tasa-arvotekoa -kunniatoimikunnan puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen. Helsingin kaupungin tasa-arvotekoja esitteli apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Lisäksi tapahtumassa nähtiin Helsingin kaupungin multimediaesitys ja haaste kaikille kunnille lähteä mukaan hankkeeseen.

Tasa-arvotekoja lavalla esittelivät puheenjohtaja Elina Knihtilä, WIFT Finland ry, koulutuspäällikkö, prikaatikenraali Jukka Sonninen, Puolustusvoimat, puheenjohtaja Marja Pihnala, Rusetti – Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys ry, puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, Suomen Kätilöliitto ry, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen, Yle, toimitusjohtaja Nina Kopola, Suominen Oyj, toiminnanjohtaja Jenni Tuominen, Monika-Naiset liitto ry, tasa-arvosuurlähettiläs Anne Lammila, ulkoasiainministeriö ja erityisasiantuntija Sinikka Mikola, Suomen Kuntaliitto. Suomen itsenäisyyden juhlavuodesta oli kertomassa Suomi 100 pääsihteeri Pekka Timonen.