Hyppää sisältöön

Espoon kaupunki perusti uuden yhdenvertaisuus- ja tasa-arvopalkinnon!

Espoon kaupunki on perustanut uuden, vuosittain jaettavan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvopalkinto TASSUn tekemään tunnetuksi kaupungissa tehtävää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuustyötä ja erityisesti konkreettisia tekoja, jotka voivat toimia hyvinä käytänteinä ja positiivisina esimerkkeinä. Palkinnolla halutaan myös tukea tasa-arvo ja yhdenvertaisuus-ajattelun juurtumista Espoon kaupungin rakenteisiin ja arkeen.

Palkinto ideoitiin Espoon tasa-arvotoimikunnassa.

”Kun minut valittiin Espoon tasa-arvotoimikunnan puheenjohtajaksi, ryhdyimme toimikunnassa innolla työstämään palkintoa, jolla voitaisiin tukea Espoossa tehtävää yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyötä. Olen iloinen, että TASSU-palkinnon avulla palkitaan hieno teko ja että samalla etsitään hyvä tekoja yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon jalkauttamiseen. Erityisen mukavaa on, että yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon Tassu -palkinto pääsi myös mukaan 100 tasa-arvotekoa hankkeeseen!” kertoo Teresia Volotinen, Espoon tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja.

Palkittavan teon tulee olla Espoon kaupungin työyhteisön tai työryhmän konkreettinen arjen teko, jossa näkyy arvostava vuorovaikutus ja positiivinen ihmiskäsitys. Teon tulee olla sovellettavissa myös muihin työyhteisöihin.

Hakuaika kilpailuun on huhtikuu (3.4.-30.4.2017). Kilpailuun voivat osallistua kaikkia Espoon kaupungin työyhteisöt tai -ryhmät sähköisellä hakemuksella. Hakemuksessa tulee kertoa mistä idea tasa-arvotekoon kumpusi, miten teko edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä mitkä asiat auttoivat teon käytännön toteuttamisessa.

Tasa-arvotoimikunta arvioi hakemukset ja valitsee voittajan. Voittaja julkistetaan Espoo-päivänä. Palkinnon voittajille järjestetään Gumbölen kartanossa kahvitilaisuus, jossa kaupunginjohtaja Mäkelä palkitsee voittajan. Voittanut työyhteisö tai työryhmä kehittämistyöhön 1 000 euroa. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan yllätyspalkinto. Kaikki osallistujat saavat diplomin ja arvioinnin.

Lue lisää Teot-sivultamme! 

#tasaarvo100
#suomi100uusimaa

Jaa somessa: