Hyppää sisältöön

FinnWID toimii naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa ihmiskauppaa vastaan

FinnWID Naiset kehitystyössä ry on vapaaehtoisten järjestö, joka vuoden 2017 aikana on aloittanut uutena toimintamuotona naisiin ja tyttöihin kohdistuvan ihmiskaupan vastaisen työn. Toimintaa pyöritetään täysin vapaaehtoisperustaisesti.

Aloite uuteen toimintamuotoon tuli nigerialaiselta Itohan Okundayenilta, joka lähti 16-vuotiaana ihmiskauppiaan mukana Italiaan. Työskenneltyään vuosia prostituoituna hän päätyi turvapaikanhakijana Suomeen. FinnWIDin kautta Itohan haluaa tuoda oman tarinansa näkyviin ja löytää keinoja vaikuttaa ihmiskaupan taustasyihin.

FinnWIDissä on vuoden 2017 aikana alettu suunnitella tiedotuskampanjaa, jolla lisätään suomalaisten tietoisuutta ihmiskaupasta. Lisäksi suunnitelmissa on hakea rahoitusta ihmiskaupan taustasyihin pureutuvalle yhteistyöhankeelle, joka toteutetaan Nigeriassa. Jo vuoden 2017 aikana FinnWID on aktiivisesti viestinyt ihmiskaupasta ilmiönä ja sen taustasyistä muun muassa Facebookissa. Lisäksi toimintaan on aktivoitu mukaan uusia vapaaehtoisia, joille on järjestetty koulutuksellisia suunnittelutyöpajoja.

Ihmiskauppa on monin tavoin sukupuolittunut ilmiö. Yhteiskunnalliset epätasa-arvoistavat rakenteet ja asenteet ajavat erityisesti tyttöjä ja nuoria naisia ihmiskauppaan. Joka vuosi tuhannet nuoret naiset ja tytöt lähtevät Nigeriasta Eurooppaan köyhyyden sekä koulutus- ja toimeentulomahdollisuuksien vähäisyyden vuoksi. Suuri osa heistä päätyy ihmiskauppiaiden mukana Italiaan tai muualle Eurooppaan pakkoprostituutioon. Matkajärjestelyistä aiheutunut velka sitoo naiset vuosiksi velkavankeuteen. 

FinnWIDin toimintaan voivat tulla mukaan kaikki sukupuolten tasa-arvosta, naisten asemasta ja kehitysyhteistyöstä kiinnostuneet.

Lue lisää Teot-sivulta!

Jaa somessa: