Hyppää sisältöön

Helsingin yliopisto päästää yhteisönsä ääneen tasa-arvovideoissa

Helsingin yliopiston tasa-arvotoimikunta perustaa digitaalisten tallenteiden ”Puheenvuoroja tasa-arvosta yliopistoyhteisössä” -sarjan yliopiston UniTube-katsomoon. Videot käsittelevät tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen ja esteettömyyteen liittyviä teemoja. Ääneen pääsee yliopistolaisia eri aloilta.

”Tallenteista tulee tasa-arvotoimikunnan pysyvä toimintamuoto kaudelle 2017–2018 ja palautteen mukaan mahdollisesti myöhemminkin. Ajankohdallisesti puheenvuorot pyritään ankkuroimaan tiettyyn tasa-arvotapahtumaan, kuten Naistenpäivään.”, kertoo yliopiston tasa-arvovastaava Timo Valtonen.

Arvojensa mukaisesti Helsingin yliopisto haluaa olla edelläkävijä tasa-arvokysymyksissä. Toimintaa kehittäessään yliopisto toteuttaa sekä sivistyksellistä että sukupuolten, uskontojen ja henkilöstö- ja opiskelijaryhmien välistä tasa-arvoa.

”Helsingin yliopisto on sitoutunut edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä ehkäisemään syrjintää kaikessa toiminnassaan. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus sekä niiden osana esteettömyys ovat osa monikulttuurisen ja monikielisen yliopistoyhteisön laatua.” sanoo yliopiston tasa-arvosta vastaava vararehtori Pertti Panula.

Helsingin yliopiston tasa-arvotoimikunta on vararehtorin johtama elin, jossa ovat edustettuina yliopiston eri henkilöstöryhmät ja opiskelijat. Tasa-arvotoimikunnan tehtävänä on edistää tasa-arvolain ja yhdenvertaisuuslain tavoitteiden toteutumista yliopistossa ja vaikuttaa yliopistoyhteisöön siten, että tasa-arvolle ja yhdenvertaisuudelle myönteiset asenteet ja mielipiteet sekä rakenteet vahvistuvat yliopistossa.

Lue lisää Teot-sivulta!

Jaa somessa: