Hyppää sisältöön

Helsinki haastaa Suomen kunnat tasa-arvotalkoisiin

Helsinki julkaisee Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi kaupungin 100 tasa-arvotekoa ja yhtenä uutena tasa-arvotekona haastaa kaikki Suomen kunnat mukaan aktiivisiin toimiin tasa-arvon edistämiseksi.

Apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen esitti Suomen kunnille lähetettävän haasteen 100 tasa-arvotekoa -starttitilaisuudessa Helsingin kaupungintalolla tänään perjantaina.

– Kaupungit ovat merkittäviä yhteiskunnan kehittäjiä ja tasa-arvoa toteutetaan paikallisilla ratkaisuilla. Kuntien tuottamilla palveluilla on suuri merkitys tasa-arvoisen yhteiskunnan mahdollistajana, toteaa apulaiskaupunginjohtaja Viljanen. 

– Kaupungit ja kunnat ovat avainasemassa, sillä tasa-arvotyötä kannattaa tehdä arjessa ja sitä saavutetaan juuri arkisillä valinnoilla. Helsingin kaupungilla jokainen virasto on mukana tasa-arvon toteuttamisessa, mainitsee Viljanen.

100 tasa-arvotekoa -hanke on mukana Suomi100-juhlavuoden ohjelmassa. Hankkeen suojelija on presidentti Tarja Halonen. Kaupungin sekä Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan kanssa yhteistyössä järjestettyä tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinkikanavalta 16.12. kello 14.30 alkaen. Tilaisuuden ohjelma on tässä.

Keväällä 2017 kuntiin lähetettävän haasteen allekirjoittajina ovat Helsingin kaupungin rinnalla Tasa-arvoasiain neuvottelukunta, Naisjärjestöjen keskusliitto, Uudenmaan liitto ja Suomen Kuntaliitto.

Helsingin kaupungin tiedote julkaistu 16.12.2016 

Jaa somessa: