Hyppää sisältöön

Historioitsijat ilman rajoja keskusteluttaa kunniaan liittyvään väkivaltaan puuttumisesta

Kunniaan liittyvää väkivaltaa esiintyy myös Suomessa – eikä se ole uusi ilmiö. Millaisesta yhteiskunnallisesta ongelmasta on kyse? Minkälaisiin käsityksiin perinne nojaa? Miten voisimme tunnistaa ja ehkäistä ilmiötä paremmin? Kenellä on vastuu väkivaltaa kokeneiden auttamisesta ja millaisia välineitä tähän tarvitaan?

Historioitsijat ilman rajoja -järjestö järjestää 23.10.2017 eduskunnan Kansalaisinfossa Helsingissä keskustelutilaisuuden kunniaan liittyvästä väkivallasta.

Historioitsijoiden mukaan kunniaan liittyvää väkivaltaa on tarkasteltava laajemmin osana lähisuhdeväkivallan historiaa ja nykyisyyttä. Sen taustalla ovat kulttuuriset käsitykset sukupuolirooleista sekä yksilön ja yhteisön suhteista. Kaikki väkivalta on väärin, mutta väkivallan tehokas torjuminen edellyttää väkivaltailmiöiden erityispiirteiden tuntemista.

Mukana keskustelemassa ovat väkivaltatutkija, historioitsija ja yhdistyksemme hallituksen jäsen Satu Lidman, Ihmisoikeusliiton projektipäällikkö Johanna Latvala, varatuomari Pia Holm, Ihmisoikeusliiton kunniaan liittyvän väkivallan vastainen lähettiläs Beriwan Mahmood, koulukuraattori Abdulkadir Isak sekä poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg.

Tilaisuus on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Katso facebook-tapahtuma täällä ja lue lisää Teot-sivullamme!

Jaa somessa: