Hyppää sisältöön

Joensuun kaupunki esittelee tytöille teknisen alan uramahdollisuuksia yhdessä Abloyn kanssa

Yläkoulussa ja toisella asteella tehdään koko elämään vaikuttavia, kauaskantoisia päätöksiä. Nuorten, sekä tyttöjen ja poikien, ammatinvalintaa ohjaavat kuitenkin edelleen sukupuolittuneet käsitykset ”miesten ja naisten ammateista” ja mahdollisesti myös vanhentuneet mielikuvat ammateista, uramahdollisuuksista ja työelämästä. Tämän haastamiseksi Joensuun kaupunki ja Abloy Oy:n Joensuun tehdas aloittavat yhteistyön teknisen alan uramahdollisuuksien esittelemiseksi tytöille Joensuun alueella.

Joensuun kaupungin ja Abloyn yhteistyö toteutetaan tutustumiskäynteinä, TET-jaksoina ja kouluvierailuina vuoden 2018 aikana. Tytöt pääsevät tutustumaan Abloy Oy:ssä tuotekehitykseen, insinööriosaamiseen ja kone- ja metallialan uusin työtehtäviin ja näissä tehtävissä työskenteleviin naisiin. Kaupunki ja Abloy Oy kampanjoivat yhdessä sosiaalisessa mediassa nostamalla esille positiivisia roolimalleja. Työn tuloksia esitellään tyttöjen päivänä 11.10.2018.

Sukupuoliroolit istuvat ammatinvalinnassa sitkeään, minkä takia tyttöjen hakeutumista miesvaltaisille aloille on tuettava jatkuvasti. Tämä tukee myös palkkatasa-arvon toteutumista.

Yhteistyö aloitettiin osana Plan Internationalin Girls Takeover -tempausta tyttöjen päivänä 11.10.2017. Girls Takeover on Planin tasa-arvoteko.

Jaa somessa: