Hyppää sisältöön

Johtaa kuin nainen -hanke kouluttaa lisää johtajanaisia liikuntaan ja urheiluun

Liikunnan ja urheilun tasa-arvotyössä huomion kohteena ovat olleet erityisesti naisten osallistuminen harrastajina ja kilpailijoina, medianäkyvyys sekä naisten osuus valmennus- ja johtotehtävissä. Etenkin tasa-arvoisemman urheilujohtamisen edistyminen on ollut hidasta: vuonna 2017 lajiliittojen hallituksen jäsenistä 27% on naisia ja puheenjohtajista 13%.

Suomen Olympiakomitea järjestää koulutuksen liikunnan ja urheilun johtotehtävistä kiinnostuneille naisille. Koulutukseen valitaan 20 urheilun luottamustehtävissä paikallisella, alueellisella tai valtakunnallisella tasolla toimivaa naista. Tavoitteena on kannustaa lisää naisia hakeutumaan johtotehtäviin ja lisätä johtamisosaamista liikunnassa ja urheilussa. Hanke on myös väline levittää tietoisuutta tasa-arvoisemmasta päätöksenteosta ja hyvästä hallinnosta osana järjestöjen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyön tukemista.

Koulutusohjelma on noin vuoden mittainen ja koostuu 4-5 lähijaksosta. Osallistujat saavat työkaluja johtamiseen ja itsensä kehittämiseen asiantuntijoiden, roolimallien ja mentoreiden opastamina. Teemoja koulutuksessa ovat mm. urheilun toimintaympäristö, itsensä johtaminen, vuorovaikutus ja esiintyminen, kriisitilanteiden hallinta, strateginen johtaminen ja verkostoituminen. Koulutuksessa annettavat välitehtävät ja mentoritapaamiset kiinnittävät lähijaksojen teemat jokaisen osallistujan omaan toimintaympäristöön.

Haku koulutukseen aukeaa perjantaina 16.6. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ja hakulomake julkaistaan Olympiakomitean nettisivuilla. Haku päättyy 14.8.2017.

Lue lisää Teot-sivultamme!

Jaa somessa: