Hyppää sisältöön

Judo on tyttöjen juttu!

Joulukuussa Suomessa järjestetään ensimmäistä kertaa naisten suurjudotapahtuma. JUDO naisten suurleirin tavoitteena on naisjohtajuuden ja -valmennuksen edistäminen. Suurleiri on osa laajempaa opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa ”judo on tyttöjen juttu” -hanketta.

”Judo on tyttöjen juttu” -hankkeen tavoitteena on tukea tyttöjen ja naisten osallistumista ja toimintamahdollisuuksia maskuliiniseksi mielletyssä kamppailulajikulttuurissa. Lajina judo sopii hyvin kaikille. Tyttöjen osuus jää monessa seurassa silti alle neljänneksen. Seurojen johtohahmot ja valmentajat ovat usein miehiä. Siksi on tärkeää tarjota tulevaisuuden urheiluvaikuttajanaisille samastumisen kohteita ja samaa sukupuolta olevia roolimalleja.

JUDO naisten suurleiri on valmennus- ja verkostoitumistapahtuma, joka kokoaa yhteen kaikenikäiset ja kaiken tasoiset suomalaiset naisjudokat. Suurleirin motto on ”Yhdessä olemme enemmän, koemme enemmän ja opimme enemmän”. Tapahtuman organisoiva seura on jyväskyläläinen Jigotai.

Muihin ”judo on tyttöjen juttu” -hankkeen tasa-arvotekoihin kuuluvat syksyllä 2017 aloitettu naisten oma judon peruskurssi sekä uusi judomimmit-yhteisö (judomimmit.fi, löytyy myös facebookista ja instagramista). Lisäksi keväällä 2018 järjestetään kaksi liikunnassa tapahtuvan syrjinnän ehkäisyyn keskittyvää työpajaa. Työpajat ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Jyväskylän alueen kamppailulajiharrastajille. Työpajat kouluttavat tunnistamaan, ehkäisemään ja kohtaamaan sukupuolisyrjintää. Toinen työpajoista on suunnattu valmentajille, ohjaajille ja aikuisille urheilijoille ja liikkujille ja toinen nuorille tytöille. Työpajojen kouluttajina toimivat liikunnassa tapahtuvan syrjinnän ehkäisyyn perehtyneet Jyväskylän yliopiston liikuntapsykologian asiantuntijat.

”Judo on tyttöjen juttu” -hanke lisää sukupuolten tasa-arvon toteutumista, purkaa stereotypioita ja parantaa naisten asemaa ja näkyvyyttä liikunnan ja urheilun johtamisessa ja valmennuksessa.

Lue lisää Teot-sivulta!

Jaa somessa: