Hyppää sisältöön

Katso #tytötteknologiaan-kampanjan kaikki postaukset yhdellä sivulla

Sosiaalisessa mediassa näkyvä kampanja muistuttaa siitä, miten tärkeää on purkaa opiskelu- ja ammattialojen sukupuolen mukaista eriytymistä ja saada naiset mukaan teknologia-alalle. Äänensä kampanjalle ovat antaneet jo mm. tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara, Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, Suomen Pelinkehittäjät ry:n puheenjohtaja Mariina Hallikainen ja tilastotieteen professori Pauliina Ilmonen.

Katso kaikki postaukset täältä!

Suomessa naisten osuus tekniikan alan koulutuksen aloittaneista on Pohjoismaiden pienin ja OECD-maiden pienimpiä: tekniikan aloilla 19 prosenttia ja ICT-aloilla vain 15 prosenttia. Luvut ovat hätkähdyttäviä. Tänään 18.7.2019 käynnistyvä järjestöjen ja yliopistojen yhteinen Kaikkien teknologia – tytöt käänteentekijöinä -kampanja haluaa asiaan muutoksen ja #tytötteknologiaan.

Ammattialojen eriytymisellä on useita epäsuoria vaikutuksia: se vaikuttaa esimerkiksi teknologia-alan tuotekehitykseen ja sukupuolten tasa-arvoon. Jotta jatkuvasti lisääntyvä teknologia palvelisi eri väestöryhmiä mahdollisimman hyvin, on myös sen kehittäjäjoukon oltava monimuotoinen. Lisäksi eriytyminen vaikuttaa palkkoihin ja sitä kautta myöhemmin eläkkeisiin.

Kampanjan järjestävät yhteistyössä Naisjärjestöjen Keskusliitto, Shaking up Tech / Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Tekniikan akateemiset sekä Soroptimist International Finland. Kampanja-aika on 18.7.-31.12.2019.

Kampanjaa voi seurata sosiaalisessa mediassa hashtageilla #tytötteknologiaan ja #käänteentekijät.

We in Games kannustaa tyttöjä teknologiaan.

Artikkelikuva: Paula Ojansuu

Jaa somessa: