Hyppää sisältöön

Katso uusi Heikoilla jäillä -dokumentti naisten jääkiekon MM-kisojen kulisseista!

Huhtikuussa 2019 Suomessa järjestetyissä naisten jääkiekon MM-kisoissa nähtiin huima kamppailu. Suomen joukkue nousi altavastaajan asemasta hopealle, hetkellisesti jopa kiinni kultamitaliin. Joukkue koki myös paljon pilkkaa ja vähättelyä. Ketä MM-kisat edes kiinnostavat, kysyttiin toistuvasti. Mutta vastaus on selvä: lähes joka toista suomalaista. Jännitysnäytelmän tarjonnut finaalilähetys tavoitti lähes 2,3 miljoonaa suomalaista tv-katsojaa! Naisten joukkueurheilu ansaitsee lisää resursseja ja näkyvyyttä.

Heikoilla jäillä -dokumentti kertaa Suomen MM-kisojen koskettavimmat hetket ja samalla taustoittaa, miten isoihin turnauksiin valmistaudutaan. Ohjelma kuvaa, miten erilaisesta asemasta Suomen naiset lähtivät kisoihin naisjääkiekon huippumaihin Kanadaan ja Yhdysvaltoihin verrattuna.

Katso dokumentti Yle TV2:ssa perjantaina 24.5.2019 klo 21.30 tai YleAreenassa!

Ohjelman on tuottanut Ylelle Indy Films, jolta on tulossa vuoden 2020 puolella myös pitkä dokumenttielokuva naisten jääkiekosta. Kyseinen Jäänsärkijä-elokuva on Indy Filmsin tasa-arvoteko. Dokumentti kertoo sekä jääkiekkoa että ringetteä maajoukkuetasolla pelaavan Susanna Tapanin tarinan. Jääkiekkomaajoukkueen kanssa Tapani on osallistunut olympialaisiin ja ringetessä hän on saavuttanut maailmanmestaruuden ja hänet on valittu kisojen parhaaksi pelaajaksi. Kaikesta tästä huolimatta Tapani ei pysty elättämään itseään urheilulla, ja arkeen kuuluu väistämättä myös tiivis aherrus koulun penkillä.

Naisten joukkueurheilu on resursseissa ja medianäkyvyydessä kaukana miesten takana. Naisten urheilua rahoitetaan vähemmän, näytetään vähemmän ja sillä on vastaavasti vähemmän katsojia ja sponsoreita. Tällaiset dokumentit ovat tärkeitä päänavaajia siihen, miksi näin on.

Lue Ylen uutinen asiasta tai katso dokumentti YleAreenasta.

Jaa somessa: