Hyppää sisältöön

Keksin Naisjohtajat esiin! -kampanja uudeksi tasa-arvoteoksi

Keksin Naisjohtajat esiin! -kampanja lähtee mukaan 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen tekemällä numeron Suomen menestyneistä ja lujatahtoisista naisjohtajista. Mukana on vaikuttajia niin yritysmaailmasta, politiikasta kuin järjestökentältäkin. Naisjohtajat esiin! -kampanjaan mukaan pääsyn kriteeri on olla naisjohtaja, organisaation koolla tai uran pituudella ei ole väliä. Tärkeintä kampanjan järjestävälle Keksille on esitellä erilaisia naisjohtajia maanlaajuisesti. Keksillä on kunnianhimoinen tavoite saada kuvattua 365 naista 8.3.2017 mennessä.

Kampanjan tarkoituksena on rohkaista tyttöjä tavoittelemaan vastuutehtäviä. Naisjohtajat esiin!- kampanjassa kuvataan 365 suomalaista naisjohtajaa ja kerrotaan heidän tarinansa. Historiallisesti ainutlaatuinen dokumentaarinen projekti kokoaa yhteen laajan kirjon satavuotiaan Suomen tekijöitä. Keksin kampanjan tarkoitus on rohkaista tyttöjä tavoittelemaan vastuutehtäviä ja herättää yhteiskunnallista keskustelua: Miten tasa-arvo toteutuu? Millaisia toimia tarvitaan tulevaisuuden Suomessa sen puolesta? Miten jokaisella on yhtäläiset mahdollisuudet edetä työuralla, sukupuolesta riippumatta?

Kampanja sai alkunsa kun Keksin perustajat, naiskaksikko Jenni-Justiina Niemi ja Natalia Baer, seurasivat yleistä keskustelua siitä miten naisjohtajat loistavat poissaolollaan johtopaikoilla. Niemi ja Baer päättivät, että asialle on tehtävä jotain: ”Meilläkin on lähipiirissä naisia, jotka ovat haastavissa johtotehtävissä. He eivät koskaan tee itsestään numeroa, mutta hoitavat hienosti työnsä. Naistenpäivänä 2016 me polkaistiin pikavauhdilla käyntiin tämä kampanja. Heitimme someen haasteen ilmoittautua itse mukaan tai ilmiantaa inspiroiva naisjohtaja. Muutamassa päivässä ilmoittautuneita oli yli sata ja uratarinat liikuttivat meitä. On ollut hienoa huomata miten ihmiset kirjoittavat arvostavasti esimiehestä, työtoverista tai läheisestä, jonka työuraa ovat seuranneet vierestä.”

Keksi on visuaalisen viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija ja toteuttaja. Naisjohtajat esiin! -kampanja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Kampanja näkyy somessa @keksiagency #NaisjohtajatEsiin #suomi100 #tasaarvo100

Lue lisää Teot-sivuiltamme!
Lisätietoja: http://naisjohtajat.fi/keksi/

Jaa somessa: