Hyppää sisältöön

Kirkkohallitus on perustanut tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmän

Kirkkohallitus on perustanut yhdeksänhenkisen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmän 18. maaliskuuta 2021. Työryhmän toimikausi on kaksi vuotta. Naisjärjestöjen Keskusliiton projektipäällikkö Liisa Ketolainen edustaa työryhmässä Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanketta sukupuolten tasa-arvon asiantuntijana.

Työryhmän tehtävänä on rakentaa kokonaiskuvaa ja arvioida tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustilannetta kirkossa. Työryhmä toimii myös linkkinä kirkon toimijoiden välillä, rakentaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimijoiden verkostoja sekä aktivoi tasa-arvon ja yhdenvertaisuustyön kehittämistä kirkossa.

”Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kysymykset ovat viime aikoina korostuneet kirkon työyhteisöissä, toiminnassa sekä yhteiskunnallisessa ja kirkollisessa keskustelussa. Tämän työryhmän perustamisella ja sen työllä kirkkohallituksessa halutaan kiinnittää huomiota tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen”, toteaa asiantuntija Minna Rikkinen kirkkohallituksen tiedotteessa.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmä on jatkoa kirkkohallituksen tasa-arvotyölle, jota on tehty yhdessä Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen kanssa. Kirkkohallitus perusti tasa-arvotekonaan Kirkon tasa-arvopalkinnon vuonna 2017. Palkinto myönnetään joka toinen vuosi. Vuonna 2020 Kirkon tasa-arvopalkinto myönnettiin Taantuvan tasa-arvon kirkko -teokselle.

Jaa somessa: