Hyppää sisältöön

Kohti tasa-arvoa teknologian ja innovaatioiden avulla

Innovaatioiden ja teknologian tuomat mahdollisuudet ovat loputtomia ja niiden vaikutukset parhaimmillaan mullistavia, kirjoittaa Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja Jaana Hirsikangas teknologia ja tasa-arvo –blogisarjassa.

Suomi on tiiviisti mukana luomassa tasa-arvoisempaa tulevaisuutta YK:n Generation Equality -aloitteessa. YK:n tasa-arvojärjestö UN Women käynnisti vuonna 2020 Generation Equality -aloitteen, joka kutsuu toimijoita ympäri maailman sitoutumaan konkreettisiin ja kunnianhimoisiin toimiin sukupuolten tasa-arvon saavuttamiseksi.

Suomi on valittu johtorooliin vastaamaan tasa-arvon edistämisestä teknologian ja innovaatioiden kautta yhdessä Tunisian ja Armenian kanssa. Maailman tulevaisuutta koskevia päätöksiä tehdään teknologian parissa, minkä takia on varmistettava, että nämä päätökset tehdään tasa-arvoisesti.

Generation Equality -aloitteeseen kuuluu kuusi koalitiota, joissa paneudutaan teknologian ja innovaatioiden lisäksi sukupuolittuneen väkivallan, seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien, taloudellisen oikeudenmukaisuuden, ilmastonmuutoksen ja tasa-arvoisen johtajuuden kysymyksiin.

Jaa somessa: