Hyppää sisältöön

Lakimiesliitto: ilmaista neuvontaa sateenkaariväelle elo-syyskuussa!

Sukupuolten tasa-arvon edistäminen on rakenteiden muutosta siten, ettei ihmisiä syrjitä näiden henkilökohtaisten ominaisuuksien takia – oli kyseessä sitten sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen tai muu tekijä. Lakimiesliitto järjestää tasa-arvotekonaan kampanjan, jolla tarjotaan maksutonta neuvontaa sateenkaariväelle perhe- ja perintöoikeudellisissa kysymyksissä.

Tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan 1.3.2017. Lain myötä useampi sateenkaariryhmiin kuuluva tulee uusin tavoin lainsäädännön piiriin samalla kun monimuotoiset perheet lisääntyvät uusien avioliittojen, sisäisen adoption ja uusperheiden myötä. Tämän uskotaan lisäävän lakineuvonnan tarvetta.

Suomen Lakimiesliitto haluaa olla mukana tukemassa sateenkariväkeä uusien kysymysten kanssa ja haastaa siksi lakiasiain- ja asianajotoimistot mukaan kampanjaan, jossa tarjotaan maksutonta neuvontaa sateenkaariväelle perhe- ja perintöoikeudellisissa kysymyksissä.

”Lakimiesten ja Lakimiesliiton tehtävänä on oikeusvaltion puolustaminen, johon kuuluu tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen kaikilla elämän osa-alueilla. Lakimiesliitto haluaa olla osaltaan edistämässä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista nostamalla esille tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä. Kampanjan tarkoituksena on osoittaa tukemme sateenkaariväelle heitä koskevassa uudessa juridisessa tilanteessa”, sanoo Lakimiesliiton tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioista vastaava lakimies Moa Fanta.

Kampanjan toteutetaan 14.8.-15.9.2017. Mukana kampanjassa olevat lakiasiaintoimistot on lueteltu Lakimiesliiton sivuilla.

Lue lisää Teot-sivultamme ja Lakimiesliiton sivuilta!

Jaa somessa: