Hyppää sisältöön

Liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-pääpalkinto myönnettiin Oulun kaupungin liikuntapalveluille

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-pääpalkinto myönnettiin 4.12.2018 Oulun kaupungin liikuntapalveluille. Oulu sai palkinnon tunnustuksena laajasta sukupuoli- ja yhdenvertaisuusvaikutusten arvioinnista liikuntapalveluiden toiminnassa.

Perusteluissa todetaan, että Oulun kaupungin toiminta on tärkeää, toiminnan perusrakenteisiin pureutuvaa työtä. Teko on erityisen ansiokas, koska se kattaa useita toiminnan osa-alueita: palveluiden hinnoittelun, vuorojaon periaatteet ja avustusten laatukriteerit. Teko on hieno esimerkki myös muiden kuntien liikuntapalveluille sekä liikunta-alan organisaatioille laajemminkin. Lisää voittajateosta voit lukea täällä.

”Pitkäjänteinen työ tasa-arvon edustämisessä Oulun liikunnassa huipentuu tähän tunnustukseen. Tasa-arvon näkyväksi tekeminen on päivittäistä työtä, näkyväksi tekemistä, asennetta ja arjen tekoja”, totesi Oulun kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilys kaikkien palkittujen puolesta pitämässään juhlapuheessa.

Piikkarit-tunnustuspalkinnon sai Suomen amerikkalaisen jalkapallon liitto (SAJL) Nordic Girls’ Camp -teostaan. Nordic Girls’ Camp on yhteispohjoismainen projekti, jolla aktivoidaan 12–20-vuotiaita tyttöjä mukaan amerikkalaiseen jalkapalloon leiritoiminnan kautta. Ensimmäiset leirit järjestettiin tänä vuonna, ja niihin osallistui yhteensä 80 nuorta harrastajaa.

Perusteluissa todetaan, että SAJL:n teolla on iso merkitys tyttöjen ja naisten toiminnan lisäämiseksi ja kehittämiseksi amerikkalaisessa jalkapallossa. Teko on arvokas myös kansainvälisyytensä vuoksi: leiritoiminta toteutetaan yhdessä Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan lajiliittojen kesken. Teosta voit lukea lisää täällä.

Pääpalkinto on arvoltaan 4000 euroa ja tunnustuspalkinto 3000 euroa. Piikkarit-palkintojen saajat valittiin Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen ilmoitetuista liikunnan ja urheilun tasa-arvoteoista. Kaikkiaan liikunnan tasa-arvotekoja ilmoitettiin mukaan 12.

Palkintojen jakamisen suorittanut eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho kiitti erityisesti Naisjärjestöjen Keskusliittoa ja tasa-arvoasiain neuvottelukuntaa yhteistyöstä liikunnan tasa-arvotekojen ja Piikkarit-palkinnon valinnan suhteen.

Kiitos kaikille liikunnan tasa-arvotekoja tehneille toimijoille työstänne sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi!

Jaa somessa: