Hyppää sisältöön

Lue Eurooppanaisten 10 faktaa tasa-arvosta -artikkeli

Eurooppanaiset ry julkaisi osana tasa-arvotekoaan 10 faktaa tasa-arvosta -artikkelin, joka on nyt luettavissa verkossa.

Eurooppanaiset ry järjesti tasa-arvotekonaan 10 faktaa tasa-arvosta -paneelikeskustelun syyskuussa 2017. Sen lisäksi järjestö on julkaissut samannimisen artikkelin.

”Vain satavuotias Suomi on maailman vapain maa, jossa asuu onnellisia ihmisiä.  Kansainvälisten tilastojen valossa myöskään sukupuolten välisestä tasa-arvosta Suomessa ei löydy moitittavaa – olemme maailman toiseksi tasa-arvoisin valtio, ja naisten ja miesten välinen työllisyysero on meillä pienin Euroopassa.
Kansainväliset tilastot eivät kuitenkaan heijastu tasa-arvon kokemukseen Suomessa. Suomalaisista miehistä vain 30 % kokee sukupuolet tasa-arvoisiksi. Naisten kokemus on vieläkin synkempi – vain 18 % kokee yhteiskunnan sukupuolille tasa-arvoisena. Kokemus ei ole perätön – naiset ovat edelleen aliedustettuja yhteiskunnan valtarakenteissa niin yritysten, kuntien, oppilaitosten kuin valtiommekin johdossa.”

Tiesitkö esimerkiksi, että osa-aikatyöt ovat tuplasti yleisempiä naisilla kuin miehillä? Tai että globaalisti internetin käyttäjistä vain 12 prosenttia on naisia? Artikkelin voi lukea täällä. Kiitos Eurooppanaisille mainiosta työstä!

Jaa somessa: