Hyppää sisältöön

Maahanmuuttovirasto kannustaa naisia ja tyttöjä hoitamaan omia lupa-asioitaan itse

Maahanmuuttovirasto lupautui jo kesäkuussa mukaan 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen kannustamalla naisia ja tyttöjä asioimaan omissa asioissan itse. Maahanmuuttoviraston asiakaskunnassa on melko yleistä, että naisten ja koko perheen asioita hoitaa esimerkiksi perheen mies. Kyse ei ole uudesta ilmiöstä: naisten ja tyttöjen asiointia itse omassa asiassaan on kannustettu Migrissä jo kauan, mutta aihe haluttiin nostaa esille Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

– Etenkin perheissä, joissa on paljon lapsia, äidit eivät läheskään aina saa hankittua sellaista suomen kielen taitoa, että voisivat hoitaa omat  asiansa suomeksi. Myös englannin kielen taito saattaa puuttua. Sen sijaan perheiden miehet hankkivat kielitaidon, ja itsenäisen asioinnin ongelma perustuu usein tähän, viestintäpäällikkö Aino Likitalo kertoo.

– Oleskelulupiin, kansalaisuuteen ja turvapaikkaan liittyvät asiat ovat herkkiä ja usein hakijan elämän tärkeimpiä päätöksiä. Tiedostamme tämän hyvin virastossa ja hoidamme työmme vastuullisesti ja luotettavasti. Osa tämän tehtävän toteutumista on sen varmistaminen, että luvan hakija tulee henkilökohtaisesti kuulluksi.

Lisäksi kampanjalla halutaan kertoa siitä, että Suomessa naiset ovat  tasa-arvoisessa asemassa suhteessa miehiin, ja he saavat ja ovat velvollisiakin kertoa omasta asiastaan itse.

Kampanjan aikana kiinnitetään naisten ja tyttöjen rohkaisuun erityistä huomiota kaikissa asiakaskontakteissa ja henkilöstön kesken jaetaan hyviksi havaittuja käytännön vinkkejä siihen, miten tyttöjä ja naisia käytännössä voidaan kannustaa asioimaan itse.

Asiakkaille kampanja näkyy syksyn aikana asiointitilanteissa, ja kaikkiin asiointipisteisiin tehdään kuvitetut ohjeet, joiden avulla asiaa on helppo käydä läpi asiakkaiden kanssa niin kampanjan aikana kuin sen jälkeen.

Lue Maahanmuuttoviraston tiedote täällä!

Jaa somessa: