Hyppää sisältöön

Mahla Films Oy:n tasa-arvotekona Heikoilla jäillä -dokumenttielokuva

Mahla Films Oy osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen Heikoilla jäillä -dokumenttielokuvallaan. Dokumentti kertoo jääkiekkoa ja ringetteä maajoukkuetasolla pelaavasta Susanna Tapanista, joka ei menestyksestään huolimatta pysty elättämään itseään urheilulla. Dokumentti nostaa esiin kysymykset naisten joukkueurheilun arvostuksesta ja naisurheiluun liittyvistä ennakkoluuloista. Monet urheilun kuluttajista ovat ennakkoluuloisia naisten joukkueurheilua kohtaan. Tämä näkyy myös katsojaluvuissa, ruutuajassa, liittotasolta tulevassa rahallisessa panostuksessa sekä lajien saamassa vähäisessä sponsorirahassa. Naisten joukkuelajeihin ei samaistuta samalla tavalla kuin miesten vastaaviin. Sukupuolten epätasainen edustus mediassa estää hahmottamasta ongelmaa, eikä auta näkemään naisurheilijoita samanlaisina sankareina.

Huolimatta naisten lisääntyneestä osallistumisesta urheiluun, naiset ovat merkittävästi aliedustettuina myös urheilua tukevilla osa-alueilla, kuten valmennuksessa ja hallinnollisella puolella. Milloin tulee se päivä, jolloin naisten ja miesten urheilua ei verrata keskenään, vaan niitä pidetään yhtä arvokkaina ja mielenkiintoisina katsomisen ja osallistumisen kohteina? Tulevaisuudessa suurin potentiaalinen harrastajamäärien kasvu on naisissa, ainakin palloilulajien kohdalla. Helpoin tie saada lisää kansainvälistä menestystä olisi panostaa enemmän naisurheiluun. Ovatko naisurheilijat käyttämätön voimavara urheilumaailmassa?

Mahla Films on vuonna 2015 perustettu tuotantoyhtiö, jonka olemassaolon perustarkoitus on todellisuuden tutkiminen tarinankerronnan keinoin. Tämä pitää sisällään sekä fiktiiviset että dokumentaariset elokuvat, joiden tarinat heijastelevat tekijöiden mielestä yhteiskunnallisesti tärkeitä teemoja.

Lue lisää Teot-sivuiltamme! 

 

Jaa somessa: