Hyppää sisältöön

Marmai: ”Tasa-arvotekoja tarvitaan edelleen sekä journalismissa että mainonnassa”

Markkinointi ja mainonta kirjoittaa #tasaarvoteot: Media tasa-arvon edistäjänä -tilaisuudesta ja kiinnittää huomiota erityisesti mainonnan rooliin mediassa. ”Journalismin lisäksi mainonta on keskeinen osa lähes kaikkea mediaa, joten myös sen sisältöjä täytyy seurata ja kehittää. Tähän on tarttunut muun muassa Pohjoismaiden ministerineuvosto, joka julkisti viime vuonna raportin sukupuolta syrjivän mainonnan sääntelystä Pohjoismaissa. Raportissa todetaan, että sukupuolten tasa-arvon voi nähdä sananvapauden edellytyksenä, joten sukupuolten tasa-arvo mainonnassa liittyy olennaisesti sananvapaudesta käytävään keskusteluun.”

M&M:n omasta tasa-arvotyöstä toimituspäällikkö Kati Haapakoski kertoo seuraavaa: ”Markkinointi & Mainonnan toimitus pyrkii koko ajan varmistamaan, että haastateltaviksi valikoituu naisia ja miehiä yhtä lailla. Tämä tavoite koskee sekä kahdesti kuussa ilmestyvää painettua lehteä että marmai.fi-verkkosaittia. Moninaisuuteen pyrkiminen on muutoinkin olennaista journalistisessa työssä ja haastateltavien valinnassa. Näillä valinnoilla ja päätöksillä on merkitystä, koska media vaikuttaa ihmisten asenteisiin ja näkemyksiin.”

Hienoa! Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke on ilolla mukana tukemassa niin journalismin kuin mainonnan tasa-arvotyötä!

Lue M & M:n koko juttu täällä!

Jaa somessa: