Hyppää sisältöön

Mikä vika on tekniikassa, kysyy Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola

”Miten saisimme naisista teknologian huipulla brändättyä esikuvia nuorille suomalaisille naisille?” kysyy Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen teknologia ja tasa-arvo -blogisarjan toisessa osassa.

Vaikka kehitystä on tapahtunut, ja naisia hakeutuu yhä enemmän miehisinä pidetyille aloille, on tehtävää vielä paljon. Tytöt hakeutuvat edelleen harvemmin tekniikan alan opintoihin, ja tekniikan maailma tuntuu miesten muokkaamalta.

Positiivisia esimerkkejä on saatava lisää – nainen voi olla insinööri, poliitikko ja johtaja, ja silloin hänestä on puhuttava asiantuntijana, eikä ainoastaan sukupuolensa edustajana.

”Luin äskettäin, että Suomessa on enemmän Juha-nimisiä johtajia kuin naisia johtajina. Ehkä meidän vain yksinkertaisesti täytyy nimetä itsemme uudestaan” Kopola summaa.

Nina Kopola on Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen foorumin jäsen.

Kirjoitus on osa tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen teknologia ja tasa-arvo -blogisarjaa, jonka kirjoituksissa pureudutaan ajankohtaisiin kysymyksiin tekniikasta, teknologiasta ja tasa-arvosta.

Jaa somessa: