Hyppää sisältöön

Miksi tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan yhä tekoja?

100 tasa-arvotekoa -hankkeella oli ilo esittäytyä naistenpäivänä Tampere-talossa järjestetyssä Suuressa tasa-arvon juhlassa. Valtioneuvoston kanslian, Wow Finlandin, Feministisen ajatushautomo Hatun ja Suomen Lontoon instituutin järjestämän tapahtuman pääyleisö olivat yhdeksäsluokkalaiset koululaiset, joita oli tilaisuudessa läsnä salillinen ja striimin kautta 10 000. Lue täältä projektipäällikkö Liisa Ketolaisen puhe tilaisuudesta. Puheen yhteydessä Plan International Suomen lastenhallitus julkisti oman tasa-arvotekonsa, Girls takeoverin, josta voit lukea lisää Teot-sivultamme.

100 TASA-ARVOTEKOA 

100 tasa-arvotekoa on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaohjelmaan kuuluva hanke, jossa tehdään konkreettisia tekoja sukupuolten välisen tasa-arvon lisäämiseksi Suomessa.

Tasa-arvo kuuluu suomalaisiin perusarvoihin ja suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksiin. Tasa-arvo sisältyy myös suomikuvaan maailmalla. Siksi on tärkeää, että sukupuolten tasa-arvo on näkyvästi esillä myös nyt juhlavuonna.

Miksi tasa-arvon ja erityisesti naisten aseman edistämiseksi sitten yhä tarvitaan työtä ja tekoja? Koska tasa-arvo ei vielä toteudu Suomessa. Esimerkiksi naiset saa yhä keskimäärin pienempää palkkaa kuin miehet. Yli 90 %:ssa tapauksista äidit jää kotiin hoitamaan lapsia kun isät ovat töissä. Kunnanjohtajina naisia on vain 18 % ja suomalaisten pörssiyritysten toimitusjohtajina vain 4 %. Nämä ovat varsin pieniä lukuja toistaiseksi. 

Nämä asiat eivät useinkaan johdu enää siitä, että naisia tahallaan syrjittäisiin, vaan siitä, että meillä on yhä paljon ennakko-oletuksia siitä, millaisia naiset tai miehet on, mitkä asiat heitä kiinnostaa ja mitä heidän tehtäviinsä kuuluu, mikä ohjaa kohtelemaan miehiä ja naisia eri tavoin. Välillä tämä näkyy myös miehiä syrjivinä käytänteinä, kuten siinä, että asevelvollisuus koskee ainoastaan miehiä.

Siksi tasa-arvon edistäminen onkin meidän kaikkien edun mukaista.

 

100 TASA-ARVOTEKOA KUMPPANIT 

Koska tasa-arvo on kaikkia ihmisiä ja koko yhteiskuntaa koskettava teema, se pitää myös huomioida joka tasolla.

Taustalla näette osan niistä tahoista, jotka ovat jo 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa mukana. Joukkoon kuuluu organisaatioita kaikilta yhteiskunnan sektoreilta: mukana on mm. yrityksiä, yliopistoja, paljon naisjärjestöjä, kaupunkeja, tiedotusvälineitä ja ministeriöitä. Hanketta vetävät Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta.

Olisi hienoa saada myös kouluja mukaan! Samoin jos kuulutte johonkin harrastuskerhoon tai urheiluseuraan, voitte hyvin haastaa sen mukaan tekemään tasa-arvotekoja. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita mukaan.

Seuraavaksi kerron teille lyhyesti kolme esimerkkiä niistä teoista, joita hankkeessa toistaiseksi on tehty, minkä jälkeen Katariina kertoo teille omia näkemyksiään tasa-arvosta sekä esittelee Planin lastenhallituksen tasa-arvoteon.

Keksi on  kuvasuunnitteluyritys, joka tekee asiakkailleen valokuvia erilaisiin tarkoituksiin. Tasa-arvotekonaan Keksi käyttää sitä minkä osaa parhaiten eli valokuvausta kuvaamalla 365 suomalaista naista, jotka toimivat johtotehtävissä yhteiskunnan eri osa-alueilta. Kampanjan nimi on Naisjohtajat esiin ja sen tarkoituksena on rohkaista myös teitä tyttöjä tavoittelemaan vastuutehtäviä ja samalla herättää keskustelua siitä, millaisia toimia tulevaisuuden Suomessa tarvitaan, jotta jokaisella on yhtäläiset mahdollisuudet edetä työurallaan sukupuoleen katsomatta.

Mahla Films Oy:n tasa-arvoteko on Heikoilla jäillä -niminen dokumenttielokuva, jossa tarkastellaan naisten joukkueurheilun arvostusta ja naisten urheiluun liittyviä ennakkoluuloja. Tällä hetkellä naisten urheilua arvostetaan vähemmän kuin miesten urheilua, mikä näkyy esimerkiksi rahoitusmäärissä ja katsojaluvuissa. Yleensähän kun puhutaan vaikka jalkapalloilusta, puhutaan automaattisesti nimenomaan miesten jalkapalloilusta. Silti se on vain jalkapalloa, eikä miesjalkapalloa.

 

Zonta International -niminen naisjärjestö järjesti lähes vuoden kestäneen mentorointiohjelman, jolle sen jäsenet pystyivät hakemaan. Mentorointiohjelmassa eri aloilla työskentelevät naiset saivat tukea ja opastusta kokeneemmilta kollegoiltaan, joiden kanssa he pystyivät pohtimaan omia vahvuuksiaan ja sitä, miten voisivat kehittyä omilla työurillaan. Tämä on varsin konkreettinen tapa tukea naisia työelämässä.

Kaikki tasa-arvoteot sekä lisätietoja löytyy osoitteesta www.tasaarvo100.fi. Tulkaa mukaan!

Kuva: Noora Siivonen

Jaa somessa: