Hyppää sisältöön

Monika-Naiset liitolta kaksi tasa-arvotekoa, toinen yhdessä Tunne rintasi ry:n kanssa

Monika-Naiset liitto ry lähtee mukaan 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen toteuttamalla verkkopalvelun väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille useilla eri kielillä. Lisäksi Monika-Naiset liitto yhdessä Tunne rintasi ry:n kanssa edistävät tasa-arvoista tiedonkulkua kääntämällä rintojen omatarkkailuohjeet mahdollisimman monelle eri kielelle.

Monika-Naiset liiton toimintayksikkö Voimavarakeskus Monika laajentaa matalan kynnyksen palvelutarjontaansa väkivaltaa kokeneille naisille. Vuonna 2017 otetaan käyttöön verkkopalvelu, joka mahdollistaa avun hakemisen asuinpaikasta riippumatta myös niille, joille avun piiriin pääseminen on muulla tavoin vaikeaa.

Verkkopalveluista vastaavat Voimavarakeskus Monikan kriisityöntekijät. Tukimuotoina ovat vertaistukiryhmät, chat ja kysy-vastaa – palvelu. Osallistuminen on mahdollista myös nimettömästi. Verkkopalveluja tarjotaan usealla eri kielellä (mm. suomi, englanti, ruotsi, venäjä, arabia, ranska, kurmanji) ja osallistuminen on maksutonta. Vuosittain Voimavarakeskus Monikasta hakee apua n. 400–500 naista. Palvelupisteet sijaitsevat Helsingissä ja Vantaalla. Verkkopalvelun avulla palvelua pystytään tarjoamaan valtakunnallisesti ja vastaamaan lisääntyneeseen kysyntään. Tasa-arvoteolla edistetään maahanmuuttajataustaisten naisten tasa-arvoista asemaa ja parannetaan naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisia palveluja Suomessa.

Tunne rintasi ry ja Monika-Naiset liitto ry yhdistävät voimansa toiseen tasa-arvotekoon lisäämällä rintojen omatarkkailuun ja rintasyövän varhaistoteamiseen liittyvän tiedon saavutettavuutta eri kieliryhmissä. Järjestöt tuottavat yhdessä vuoden 2017 aikana rintojen omatarkkailun ohjeet mahdollisimman monelle eri kielelle. Tunne rintasi ry on osallistunut 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen myös OMAKUU-sovelluksellaan, joka on ilmainen kuukautiskalenteri ja rintojen omatarkkailun muistuttaja.

Tunne rintasi ry on jo vuodesta 1992 opastanut rintojen omatarkkailuun rintasyövän varhaistoteamiseksi.

Monika-Naiset liitto on vuonna 1998 perustettu sosiaalialalla toimiva monikulttuurinen järjestö, joka kehittää ja tarjoaa erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja -lapsille, toimii asiantuntijana ja vaikuttajana etniseen yhdenvertaisuuteen ja väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä sekä edistää kotoutumista tukemalla maahanmuuttajien kansalaistoimintaa.

Lue lisää Teot-sivuiltamme!

Lisätietoja: www.monikanaiset.fiwww.tunnerintasi.fi

   

Jaa somessa: