Hyppää sisältöön

Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisessa työssä on huomioitava naisten moninaisuus

Naisten Linjan tasa-arvoteko on yhdessä Setan Transtukipisteen kanssa järjestetty Suomen ensimmäisen verkkovertaisryhmän väkivaltaa kohdanneille transfeminiineille. Ryhmä toteutettiin keväällä 2017.

”Transfeminiinillä tarkoitetaan henkilöä, joka on syntymässä määritetty pojaksi, mutta tämä ei vastaa hänen kokemustaan sukupuolestaan. Itsensä voi määritellä esimerkiksi transnaiseksi tai muunsukupuoliseksi, mutta joka tapauksessa identiteettiä määrittää feminiinisyys tai naiseus” kertoo Naisten Linjan suunnittelija Noora Siivonen.

Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisessa työssä on hyvin tärkeätä huomioida naisten moninaisuus ja tarjota palveluita, jotka ottavat huomioon moninaisten naisten erityiset tarpeet. Tutkimusten mukaan transfeminiinit ovat eräs haavoittuvimmista naisryhmistä, mutta heille kohdennettuja väkivaltapalveluita on hälyttävän vähän.

”Koettu väkivalta on usein hyvin monimuotoista. Lisäksi avun ja tuen hakemiselle sekä kokemusten jakamiselle voi olla erityisiä esteitä: esimerkiksi sukupuolenkorjausprosessin läpi vieminen voi viedä kaikki voimavarat”, Siivonen sanoo.

Verkkoryhmä tarjosi tietoa ja tukea transfeminiineihin kohdistuvasta väkivallasta ja siitä toipumisesta. Ryhmässä käytiin asiantuntevien ohjaajien tuella läpi erilaisista tapoja ja keinoja toipua väkivallan vaikutuksista. Ryhmään pystyi osallistumaan kaikkialta Suomesta ja sen toiminta oli luottamuksellista.

Lue lisää Teot-sivultamme!

Jaa somessa: