Hyppää sisältöön

Naisten ottelut lisätään yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien joukkoon

Naisten urheilutapahtumat lisätään yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listaan.

Valtioneuvosto antoi torstaina 11. helmikuuta urheilun ja liikunnan tasa-arvoa edistävän asetuksen, joka koskee yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisiointia.

Muutoksen myötä esimerkiksi jalkapallon ja jääkiekon naisten arvoturnaukset nostetaan televisioitavien yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listalle. Asetus tulee voimaan maaliskuun alussa.

”On valtavan hienoa, että päätös on tehty tänään vuosien ja vuosien tavoittelun jälkeen. Tämä on suuri asia naisurheilun näkyvyydelle ja sitä kautta naisten urheilun taloudelle”, Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilä kommentoi Ylelle torstaina.

Kesällä 2020 Naisjärjestöjen Keskusliitto, Suomen Paralympiakomitea, Monaliiku, Finlands Svenska Idrott ja På samma linje -hanke ottivat kantaa naisten arvokisojen otteluiden lisäämisestä yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listalle. Kannanotossa korostettiin, että naisten arvokisojen tunnustaminen yhteiskunnallisesti merkittäviksi on välttämätöntä urheilun ja liikunnan tasa-arvon edistämiselle.

2000-luvulla laaditulla listalla turvataan urheilutapahtumat, joiden lähetykset televisioidaan Suomessa niin, että niitä voi seurata maksutta kokonaan tai osittain joko suorina tai nauhoitettuina lähetyksinä.

”Listan päivittäminen on tärkeää, koska sekä yhteiskunta että urheilumaailma ovat muuttuneet. On tärkeää vahvistaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä huomioida uusia yhteisöllisyyden ja fanikulttuurin ilmiöitä”, totesi liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa toukokuussa 2020.

”Tämä on erittäin hyvä uutinen, ja se osoittaa, että on mahdollista vaikuttaa ja tehdä muutoksia”, kommentoi Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmareiden tähti Linda Sällström Hufvudstadsbladetille.

Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Jaa somessa: