Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriö haastaa kaikki liikunnan toimijat edistämään sukupuolten tasa-arvoa

Upeita uutisia: opetus- ja kulttuuriministeriö ja tasa-arvoteot jatkavat yhteistyötä! OKM tavoittelee yhteensä sataa urheilun ja liikunnan tasa-arvotekoa. Hankkeeseen hyväksyttävän teon tulee lisätä sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista tai parantaa naisten ja tyttöjen asemaa liikunnassa. Teot kootaan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen.

Teko voi kohdistua liikunnan eri osa-alueisiin, kuten johtamiseen, työ- ja urheilijauriin, valmentamiseen, tuomaritoimintaan, vapaaehtoistyöhön, koulutukseen, mentorointiin, tapahtumiin, harrastamiseen, varhaiskasvatus-, koulu- ja opiskelupäivän liikunnallistamiseen, tiedottamiseen ja markkinointiin, toimintaperiaatteisiin tai tietopohjaan.

Teko voi pohjautua kokonaan uuteen ideaan tai mallintaa aiempia hyviä toimintatapoja, joihin voi tutustua esimerkiksi täällä. Erityisen ansiokas teko käynnistää pidempijänteisen prosessin tasa-arvon edistämiseksi. Teko voi kuitenkin olla myös kertaluonteinen.

Parhaat teot palkitaan vuoden 2018 lopussa Piikkarit-palkinnoilla. Palkinnon saaja valitaan niiden liikunnan tasa-arvotekojen joukosta, jotka on ilmoitettu 31.10.2018 mennessä Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen. Tervetuloa mukaan!

Lue ministeriön tiedote täällä!

Jaa somessa: