Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriö mukaan tasa-arvotalkoisiin!

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen julkisti opetus- ja kulttuuriministeriön tasa-arvohaasteen Taitoluistelun MM -kisojen yhteydessä 31.3.2017. Opetus- ja kulttuuriministeriö haastaa lajiliitot edistämään sukupuolten tasa-arvoa liikunnassa ja urheilussa.

– Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat opetus- ja kulttuuriministeriön toiminnan koko perusta. Haluamme ottaa osaa itsenäisyyden juhlavuoden Sata tasa-arvotekoa -kampanjaan kutsumalla liikunnan ja urheilun lajiliitot tasa-arvotalkoisiin, sanoo ministeri Grahn-Laasonen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö haastaa liikunnan ja urheilun lajiliitot edistämään sukupuolten tasa-arvoa. Tavoitteena on saada liitot tekemään sata tasa-arvoa edistävää lupausta, jotka johtavat konkreettisiin toimenpiteisiin. Erityisesti edistettävä teema on naisten osuuden lisääminen johto- ja valmennustehtävissä. Haaste toteutetaan yhdessä Suomen Olympiakomitean ja Paralympiakomitean kanssa. Parhaiden ideoiden kehittelemiseksi ministeriö järjestää juhlavuoden aikana aiheesta työpajan liitoille.

Parhaat toimenpiteisiin johtaneet lupaukset palkitaan Piikkarit–Suomi 100 -juhlatilaisuudessa joulukuussa 2017 erillisellä ”sinivalkoinen juhlavuoden Piikkari” -palkinnolla.

Lue lisää Teot-sivultamme! OKM:n tiedotteen löydät ministeriön sivuilta

Jaa somessa: