Hyppää sisältöön

Pakolaisnaisten jalkapallofestari

Monaliiku – Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry järjestää lokakuussa pakolaisnaisten jalkapallofestivaalin, joka lisää tietoisuutta erityisesti pakolaisnaisten tilanteesta Suomessa ja Euroopassa. Tapahtuma on juhla monikulttuurisuudelle ja yhteiskunnan moninaisuudelle, tasa-arvolle ja naisten voimaantumiselle.

Tapahtuma korostaa harrastus- ja liikuntaryhmien merkitystä yksilön kokemukselle siitä, että on tervetullut uuteen maahan ja kulttuuriin. Mahdollisuus harrastaa liikuntaa on tärkeä voimavara pakolaiselle haastatteluja ja oleskelulupapäätöstä odottaessa.

Football for Refugee Women -festivaali on koko perheen tapahtuma ja se on avoin kaikille siitä kiinnostuneille. Tapahtuma tuo päivän ajaksi yhteen amatöörijoukkueita, urheilijoita ja urheilun ystäviä.

”Tutkimukset osoittavat, että monikansalliset naiset eivät osallistu urheiluharrastuksiin samassa määrin kuin miehet. Mielestämme jokainen ansaitsee mahdollisuuden harrastaa liikuntaa ja tämä on keskeinen tekijä toiminnassamme”, sanoo Monaliikun toiminnanjohtaja Claudia Nystrand.

Monaliiku on vuonna 2009 perustettu yhdistys, joka edistää monikansallisten naisten mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa. Järjestö edistää naisten ja tyttöjen hyvinvointia liikunnan ja kulttuurin avulla uskonnosta, ihonväristä tai kansallisuudesta riippumatta. Toimintaa on Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Turussa ja Jyväskylässä.

Lue lisää Teot-sivulta!

Jaa somessa: