Hyppää sisältöön

Pelastusalan naisverkosto järjesti yhdenvertaisuusseminaarin

Pelastusalan naisverkosto järjesti seminaarin yhdenvertaisuudesta 6.10.2017 Helsingin Pelastuskoululla. Seminaari oli tarkoitettu kaikille pelastusalalla toimiville henkilöille, jotka haluavat edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa pelastustoimessa.

Seminaariin kuului alustuksia ja keskustelua siitä, miten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa voitaisiin käytännössä edistää pelastustoimessa. Seminaarin avasi sisäministeri Paula Risikko.

Seminaarin puhujiin kuului Suominen Oyj:n henkilöstöpäällikkö, joka kertoi yrityksen käyttöön ottamasta sokkorekrytoinnista. Sokkorekrytointi on myös Suomisen tasa-arvoteko.

Seminaarissa käytiin läpi naisten asemaa pelastustoimessa myös kansainvälisesti. Ruotsin pelastustoimesta oli kertomassa pelastuspäällikkö Ida Texell, joka käytti innostavan ja voimaannuttavan puheenvuoron.

Aiheiden tiimoilta syntynyt keskustelu oli vilkasta ja monipolvista. Osallistujia ja alustajia oli koko päivän aikana yhteensä liki 60. Osallistujia oli ympäri Suomen.

Pelastustoimen naisverkosto perustettiin Suomeen vuonna 2015 ja sitä koordinoivat vuorovuosin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ja Suomen Palopäällystöliitto SPPL. Verkoston tarkoitus on edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa pelastustoimessa sekä tehdä pelastustoimi houkuttelevammaksi toimintakentäksi naisille. Pelastustoimessa naiset ovat hyvin harvalukuinen joukko eikä tarkkaa naisten lukumäärää edes tiedetä.

Lue lisää Teot-sivulta!

Jaa somessa: