Hyppää sisältöön

Pesäpalloliitto vahvistaa naisten osallistumista tuomaritoimintaan

Tuomaritoiminta on ollut eri urheilumuodoissa pitkään miesten hallitsema kenttä. Pesäpalloliitto haluaa muuttaa tämän. Pesäpalloliitossa tuomarikoulutuksien lähtökohdaksi on otettu eri näkökulmien huomioinnin ja liitto pyrkii varmistamaan huipulle pyrkiville erotuomarinaisille mahdollisuuden päästä uralla eteenpäin.

Helsinkiläinen Kati Rantala vihelsi ensimmäisenä naisena miesten Superpesiksen ottelussa toukokuussa 2013. Tänä vuonna imatralainen Suvi Kaukovalta toimi miesten Superpesiksen välieräottelun pelituomarina. Pesäpalloliiton nuorisotuomarijohtajaksi nimettiin vuoden 2017 alusta tamperelainen Anna Hakala. Esimerkkien voima on kannustanut uusia tyttöjä ja naisia kiinnostumaan tuomaritoiminnasta, mihin pyritään jatkossakin.

Pesäpalloliitto on ollut mukana useamman lajin Valmentaa kuin nainen -hankkeessa, Superpesis on yleisömäärillä mitaten Suomen suosituin naisten palloilusarja ja yleisössä on huomattava osa naiskatsojia. Tuomaritoiminta on luontainen jatko mahdollistaa naisten ja tyttöjen täysipainoinen osallistuminen pesäpallotoimintaan alemmilta tasoilta huipulle asti, kukin haluamassaan roolissa.

Osassa lajeja naiserotuomareille on rakennettu oma polku, joka tähtää viheltämiseen naisten pääsarjoissa. Pesäpallossa on haluttu antaa naisille mahdollisuus edetä tuomaritoiminnassa myös miesten pääsarjatasolle. Sukupuolella kun ei ole erotuomaritoiminnassa mitään väliä.

Lue lisää Teot-sivulta!

Kuva alla: Suvi Kaukovalta naisten Itä-Länsi-ottelun pelituomarina Kouvolassa 2016. Kuva: Lauri Heino.

Jaa somessa: