Hyppää sisältöön

Presidentti Halonen: Emme saa kyllästyä tasa-arvon esiin nostamiseen

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumi kokoontui Musiikkitalolla tiistaiaamuna 19.10.2021.

Presidentti Tarja Halosen johdolla keskusteltiin mediasta ja viestinnästä sukupuolten tasa-arvon näkökulmasta. Foorumissa kuultiin kiinnostavia puheenvuoroja ajankohtaisista tasa-arvoaiheista, niin haasteista kuin onnistumisistakin.

Presidentti Halonen avasi kokouksen painottamalla tasa-arvon edistämisen tärkeyttä saavutuksista huolimatta. ”Emme saa kyllästyä tasa-arvon esiin nostamiseen”, presidentti painotti.

Mediassa naisiin kohdistuvista väkivaltarikoksista uutisoidaan usein niin, että tekijä häivytetään. Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet korosti puheessaan median valtavaa roolia sukupuolittuneen vihapuheen ja häirinnän vastaisessa kamppailussa. ”Huomion tulisi siirtyä väkivallan kohteista tekijöihin”, Biaudet huomioi.

Kokouksessa pureuduttiin myös kielen käytön merkityksiin tasa-arvon edistämisessä. Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja Bella Forsgrén painotti puheenvuorossaan inklusiivisen kielenkäytön tärkeyttä. ”On korkea aika luopua naisetuliitteistä ja sukupuolittuneista ammattinimikkeistä”, Forsgrén linjasi.

Anti-gender-liikehdintä on puhuttanut myös suomalaisessa yhteiskunnassa. Tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist kertoi ajankohtaiset kuulumiset Pohjoismaiden ministerineuvoston HLBTI-neuvoston tapaamisesta. ”Anti-gender-liikkeen puhetavat kuulostavat asiallisilta, mutta taustalla on vihapuhetta”, ministeri painotti.

Aamupäivän yksi kiinnostavimmista puheenvuoroista kuultiin Tampereen ammattikorkeakoulun erikoissuunnittelija Liisa Marttilalta. Marttila kertoi foorumin jäsenille Naiset tasa-arvoisesti uralle NAU! -hankkeesta ja korkeakoulujen viestinnän haasteista ammatti- ja koulutusalojen segregaation purkamiseksi.

Nokia Oyj:n monimuotoisuus- ja yhdenvertaisuusjohtaja Anneli Karlstedt huomautti, että 1980-luvulle asti koodareissa oli vielä paljon naisia, mutta tämän jälkeen määrä on pudonnut huomattavasti. Alalle kaivattaisiin Karlstedtin mukaan ”C.S.I-ilmiötä” – naisten osuus rikospaikkatutkijoina kasvoi C.S.I-televisiosarjan rikospaikkatutkijanaisten myötä. Karlstedt kaipasi vastaavasti esikuvia naisille myös koodausalalta.

Wärtsilä Oyj:n viestintäjohtaja Atte Palomäki kertoi, että Wärtsilän tavoitteena on nostaa naisten osuus yhtiön työntekijöistä 20 prosenttiin. Tällä hetkellä naisten osuus on 17 prosenttia ja haasteena on ollut naisten vähäinen määrä muun muassa insinööritehtävien hauissa. Ollakseen osaltaan mukana lisäämässä naisten määrää alalla, on Wärtsilä mukana Mimmit koodaa -hankkeessa, jonka tavoitteena on mahdollistaa tulevien sukupolvien tasa-arvoinen opiskelu ja menestyminen IT-alalla sukupuolesta riippumatta.

Lisäksi keskustelua käytiin muun muassa palkkauksen, rekrytointiprosessien ja tiedostamattomien ennakkoluulojen vaikutuksesta alojen sukupuolijakaumaan sekä kouluyhteistyön tärkeydestä, sillä asenteet muodostuvat suurilta osin jo varhaisessa iässä.

Aktiiviseen keskusteluun osallistui myös lukuisia muita korkean tason johtajia, yhteiskunnallisia vaikuttajia ja tasa-arvoasiantuntijoita julkiselta, yksityiseltä ja kolmannelta sektorilta. Katso Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin kokoonpano täältä. Foorumi kokoontuu vuosittain ja seuraavan kokoontumisen aiheena on johtajuus.

Lisää kuvia tilaisuudesta löytyy täältä.

Kuvaaja: Mari Waegelein

Jaa somessa: