Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen tutkimuksella ja toimenpideohjelmalla

Puolustusvoimat osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen tutkimalla vapaaehtoista asepalvelusta suorittavien naisten kokemuksia palveluksen tasa-arvosta. Tutkimus on ensimmäinen laatuaan ja kysely osoitetaan kaikille tutkimushetkellä palveluksessa oleville naisille. Samalla tutkitaan myös asepalvelusta suorittavien miesten käsityksiä ja kokemuksia naisista palveluksessa. Puolustusvoimat laatii tutkimuksen tulosten ja toimenpide-ehdotusten perusteella toimenpideohjelman.

Nyt suunnitteilla olevalla tutkimushankkeella syvennetään ja päivitetään vuoden 2012 tasa-arvotutkimuksen tuloksia. Puolustusvoimat pyrkii saamaan syvällisemmän käsityksen eri ilmiöistä ja eri ilmiöiden vaikutuksista naisten ja miesten käsityksiin tasa-arvotilanteesta, oikeudenmukaisesta kohtelusta ja ilmiöiden vaikutuksesta palvelusmotivaatioon. Tulosten perusteella laaditaan toimenpide-ehdotuksia, joiden avulla kehitetään naisten ja miesten asepalvelusta.

Puolustusvoimien erikoissuunnittelija Esa Janatuinen esitteli tasa-arvoteon Naisjärjestöjen Keskusliiton (NJKL) ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan (TANE) toimittajatapaamisessa, jossa kerrottiin laajemmin 100 tasa-arvotekoa -hankkeesta. Asiasta uutisoi mm. Helsingin Sanomat. 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa olemme iloisia, että Puolustusvoimat ovat lähteneet mukaan hankkeeseen näin merkittävällä tasa-arvotoimella. Päivitämme tietoja tutkimuksen edetessä.

Lisätietoa Puolustusvoimien tasa-arvoteosta täältä.

Puolustusvoimien tasa-arvo ja yhdenvertaisuus -sivuille: http://puolustusvoimat.fi/osa-yhteiskuntaa/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuus

Jaa somessa: