Hyppää sisältöön

Ranskan instituutti järjestää seminaarin naisiin kohdistuvasta väkivallasta

Ranskan instituutti järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa YK:n kansainvälisen naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamisen päivän aattona perjantaina 24.11.2017 Helsingissä julkisen seminaarin, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua naisiin kohdistuvan perheväkivallan laajuudesta Suomessa, nostaa esiin kansallisen ja kansainvälisen lainsäädännön merkitystä väkivaltaproblematiikan hallinnassa, lähestyä aihetta Ranskaa ja Suomea vertailevasta kulttuurisesta näkökulmasta sekä rakentaa siltoja yhteiskunnan eri toimijoiden, asiantuntijoiden, viranomaisten ja päätöksentekijöiden välille.

Euroopan unionin perusoikeusviraston teettämän tutkimuksen mukaan Suomi on yhä edelleen yksi kolmesta väkivaltaisimmista Euroopan maista naisille. Naiset kokevat väkivaltaa miehiä enemmän kotona: kolmessa tapauksessa neljästä uhri on nainen. Naisista 30 % on joutunut nykyisen tai entisen kumppaninsa fyysisen ja/tai seksuaalisen väkivallan uhreiksi. Samalla vain 10 % kaikista väkivaltateoksista ilmoitettiin poliisille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusraportin mukaan väkivallan uhreja pyrki turvakoteihin vuonna 2016 lähes 20 % enemmän edelliseen vuoteen verrattuna.

”On hälyttävää, että Suomen kaltaisessa modernissa ja kehittyneessä yhteiskunnassa naisiin kohdistuva väkivalta on yhä vallitseva ongelma. Jokaisella naisella tulisi olla oikeus tuntea olonsa turvalliseksi, eikä yhtään vähempää kotiympäristössä. Väkivallattoman elämän tukeminen tulisi olla koko yhteiskunnan yhteinen projekti ja prioriteetti”, Ranskan instituutin johtaja Jeannette Bougrab sanoo.

Seminaarin tavoitteena on herättää niin yleisö kuin päättäjätkin todellisuuteen kasvattamalla tietämystä, vaikuttamalla asenteisiin sekä löytämällä välttämättömiä keinoja ja ratkaisuja väkivallan lopettamiseksi.

Jaa somessa: