Hyppää sisältöön

Raskaussyrjinnän vastainen kampanja

Suomen tasa-arvolaki täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Raskaussyrjintä on koko tasa-arvolain voimassaolon ajan ollut merkittävä ongelma Suomessa. Se on ollut pitkään myös suurin tasa-arvovaltuutetulle tulevien työelämäsyrjintään liittyvien yhteydenottojen syy. Tasa-arvovaltuutettu toteuttikin Tasa-arvolaki 30 vuotta -tekonaan Raskaus ei ole leikin asia -kampanjan raskaussyrjintää vastaan.

Tasa-arvovaltuutetun tekemän selvityksen mukaan 46 % ammattiliitoista saa raskaussyrjinnästä yhteydenottoja päivittäin tai viikoittain. Raskaussyrjintä ei aiheena ole kuitenkaan juuri noussut tasa-arvopoliittiseen keskusteluun.

Kampanjalla tasa-arvovaltuutettu halusi herättää yhteiskunnallista keskustelua raskaussyrjinnän yleisyydestä ja tarpeesta sen lopettamiseksi sekä rohkaista raskaus- tai perhevapaasyrjintää epäileviä naisia ottamaan selvää oikeuksistaan. Raskaussyrjintä ei ole leikin asia -kampanja näkyi niin sosiaalisessa mediassa, elokuvateattereissa kuin Ylen tv-kanavilla, ja se synnytti runsaasti aktiivista yhteiskunnallista keskustelua. Tasa-arvovaltuutettu jatkaa raskaussyrjinnän vastaista kampanjaa vuonna 2018, jolloin keskustellaan raskaussyrjintää ehkäisevistä hyvän työnantajan rekrytointi- ja perhevapaakäytännöistä.

Lue lisää Teot-sivulta!

Jaa somessa: