Hyppää sisältöön

Rusetti selvittää naisten ja miesten tasa-arvon toteutumista vammaisjärjestöjen päätöksenteossa

Vammaisten naisten osallistumisesta päätöksentekoon ei ole juuri tutkittua tietoa. Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys Rusetti selvittääkin tasa-arvotekonaan vuoden 2017 aikana, miten naisten ja miesten tasa-arvo on toteutunut vammaisjärjestöjen päätöksenteossa (liittovaltuustot ja liittohallitukset) vuosina 2007-2017. Tätä varten Rusetti haastaa Vammaisjärjestöjen naisverkoston jäsenjärjestöt tekemään selvityksen omissa järjestöissään.

Vammaisjärjestöjen naisverkostossa ovat mukana seuraavat tahot:

Aivovammaliitto ry, Invalidiliitto ry, Kehitysvammaliitto ry, Kuurojen liitto ry, Kynnys ry, Me Itse ry, Naisten Linja Suomessa ry, Neuroliitto ry, Näkövammaisten liitto ry, Rusetti – Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys ry, Suomen CP-liitto ry, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Suomen Nivelyhdistys ry, Vammaisfoorumi ry, Vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunta (VANE), Vammaiskumppanuus ry ja Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus HILMA.

”Tieto haasteesta on lähetetty kaikkiin Vammaisjärjestöjen naisverkoston jäsenjärjestöihin. Syyskuun loppuun mennessä toivomme kaikilta järjestöiltä vastauksia. Sitten teemme koosteen ja lähetämme loppuvuodesta tiedot järjestöihin ja tarvittaessa muistutamme miesten ja naisten tasa-arvon toteuttamisesta päätöksenteossa”, kertoo Rusetin puheenjohtaja Marja Pihnala.

Rusetti – Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys ry on perustettu 31.3.2016. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vammaisten tyttöjen, naisten ja naiseksi itsensä kokevien henkilöiden hyvinvointia, unelmien toteuttamista ja voimaantumista. Yhdistys edistää naisten osallisuutta kansallisesti ja kansainvälisesti.

Lue lisää Teot-sivulta!

Jaa somessa: