Hyppää sisältöön

Sairaanhoitajaliiton ja Omaishoitajat ja läheiset -liiton yhteisenä tasa-arvotekona omaishoitajien mentorointi

Seniorisairaanhoitajat toimivat omaishoitajien tukena Sairaanhoitajaliiton ja Omaishoitajat ja läheiset -liiton yhteisessä tasa-arvoteossa. Vuonna 2015 aloitettu toiminta laajenee nyt Kainuun alueelle Kajaaniin.

Mentoreina toimivat eläkkeellä olevat vapaaehtoiset Sairaanhoitajaliiton jäsenet ja mentoroitavina ovat Omaishoitajat ja läheiset -liiton paikallisyhdistyksen valitsemat ja tästä toimintamallista hyötyvät omaishoitajat. Toimintamalli on huolellisesti suunniteltu molempien järjestöjen yhteistyönä, mutta varsinaisia toimijoita ovat molempien järjestöjen alueelliset toimijat.

Sairaanhoitajaliitto ja Omaishoitajat ja läheiset -liitto aloittivat vuonna 2015 yhteistyönä omaishoitajien mentorointitoiminnan pilottihankkeella Varsinais-Suomessa v. 2015. Toiminta jatkui Turun seudulle ja laajeni v. 2016 alussa Satakuntaan, Porin alueelle. Vuoden 2017 alussa toiminta käynnistyy Kainuun alueella Kajaanissa.

Yhteistoiminnan alussa liitot kouluttavat yhdessä asiasta kiinnostuneet seniorisairaanhoitajat, minkä jälkeen alueellisesti yhdistellään sopivat mentorointiparit. Yksi mentorointikausi on noin 9 kuukautta. Yhteensä mentorointipareja on noin 15. Tulokset ovat olleet erittäin hyviä.

Omaishoitajien mentoroinnilla tavoitellaan ihmisten välisen tasa-arvon lisäämistä, tukemalla omaishoitajia heidän vaativassa tehtävässään. Vuorovaikutuksellisin keinoin vaikutetaan heidän elämänsä laatuun antamalla lisää voimavaroja ja jaksamista.

Lue lisää Teot-sivuiltamme!

Lisätietoja: https://omaishoitajat.fi/omaishoidon-tietopaketti/omaishoitajien-mentorointiohjelma/

 

Sairaanhoitajat-logo.
Omaishoitajat ja äheiset -liitto ry:n logo sinisellä teksillä.
Jaa somessa: