Hyppää sisältöön

Serbiassa keskustellaan naisten roolin vahvistamisesta politiikassa ja rauhanneuvotteluissa

Belgrade Fund for Political Excellence järjestää vuosittaisessa Belgrade Security Forum -tapahtumassa yhteistyössä ETYJin kanssa “Women of the Balkans for New Politics” -teemakeskustelun, jossa keskustellaan sukupuolten tasa-arvon edistämisestä politiikassa ja rauhanprosesseissa. Juhlistaakseen Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä Belgrade Fund for Political Excellence on kutsunut mukaan keskusteluun Elisabeth Nauclérin, entisen kansanedustajan ja pitkäaikaisen kansanedustajanaisten tukijan alueella.

Keskustelutilaisuus on jatkoa syyskuussa Montenegrossa järjestetylle poliitikko- ja aktivistinaisten tapaamiselle, joka oli niinikään Belgrade Fund for Political Excellencen (BFPE) järjestämä yhteistyössä ETYJin kanssa. Vaikutusvaltaiset naiset kahdeksasta Balkanin valtiosta keskustelivat uudenlaisista lähestymistavoista politiikkaan. Yhteisenä huolena on mm. ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa kohdannut vastaisku. Toimenpiteinä tarvitaan mm. osallistavan ja edustavan demokratian edistämistä, nuorten naisten mukaansaaminen toimintaan ja keskustelua uusista maskuliinisuuksista. “Women of the Balkans for New Politics” -aloitteen tavoitteena on luoda Balkanin naisille uusi alusta sukupuolitietoisen, rauhanomaisen ja kestävän kehityksen edistämiseksi.

“Women of the Balkans for New Politics” -teemasessio Belgrade Security Forumilla jatkaa tätä keskustelua ja aloitteen työstöä. Aloitteen ytimessä on se, että on tärkeää saada naiset mukaan rauhanprosesseihin ja saavutta tasa-arvo poliittisessa edustuksessa. Nämä kysymykset kulkevat käsi kädessä. Niiden tueksi on myös paljon tutkimusta: rauha on kestävämpi, kun myös naiset ovat olleet mukana luomassa sitä. Työkaluina voivat toimia esim. kiintiöt, tasa-arvoinen taloudellinen kohtelu, nollatoleranssi väkivallalle ja sukupuolitietoinen maahanmuuttopolitiikka.

Kolmipäiväinen Belgrade Security Forum järjestetään Belgradissa, Serbiassa 10.-13.10.2017.

Lue lisää Teot-sivulta!

Jaa somessa: