Hyppää sisältöön

Seuraava kansainvälinen tasa-arvopalkinto jaetaan syksyllä 2019 – ehdota palkinnon saajaa!

Suomen hallituksen perustama kansainvälinen tasa-arvopalkinto (International Gender Equality Prize, IGEP) jaetaan jälleen syksyllä 2019. Yleisöllä on nyt mahdollisuus jättää oma ehdotuksensa palkinnon saajasta ja vaikuttaa näin osaltaan palkinnon jakamiseen.

Palkinnon voi saada henkilö tai toimija, jonka katsotaan edistäneen sukupuolen tasa-arvoa kansainvälisesti merkittävällä tavalla. Palkintoon kuuluva palkintosumma on ensi vuonna 300 000 euroa, jonka palkinnon saaja ohjaa eteenpäin valitsemalleen sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävälle kohteelle.

”Toivon, että saamme seuraavaksi palkinnonsaajaksi runsaasti hyviä ehdotuksia tasa-arvon edistäjistä eri puolilta maailmaa”, sanoo pääministeri Juha Sipilä tiedotteessa.

Ehdotukset palkinnonsaajaksi voi jättää 31.12.2018 mennessä täällä. Ehdotukset tulee jättää englanninkielellä.

Palkinnonsaajan nimeää valtioneuvosto kansainvälisen palkintolautakunnan ehdotuksesta. Vuonna 2019 palkintolautakuntaan kuuluvat muun muassa sen puheenjohtaja, kansanedustaja Pekka Haavisto ja Naisjärjestöjen Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Eva Biaudet.

IGEP-palkinnon perustaminen oli valtioneuvoston vuoden 2017 tasa-arvoteko osana Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanketta. Palkinto myönnettiin tuolloin Saksan liittokanslerille Angela Merkelille, joka ohjasi palkintosumman naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön.

Lisätietoa IGEP-palkinnosta ja ehdotusten jättämisestä saat täältä.

International Gender Equality Prize -logo.

Kuva: Laura Vanzo

Jaa somessa: