Hyppää sisältöön

Sinä osaat! -verkosto tuo tytöt ja teknologian yhteen

Suomalaiset tytöt ovat luonnontieteissä maailman toiseksi parhaita heti Singaporen jälkeen (PISA 2015 -tutkimus). Erinomaisista PISA-tuloksista huolimatta tyttöjen luottamus omaan osaamiseensa tiedeaineissa on Suomessa heikkoa. Microsoftin tutkimukseen (2017) osallistuneista suomalaistytöistä ja -naisista suurempi osuus arvioi taitonsa fysiikassa, kemiassa ja tietojenkäsittelyssä huonoksi kuin hyväksi. Suomalaiset tytöt ovat OECD-maista kaikkein vähiten kiinnostuneita hakeutumaan tekniikan ja luonnontieteiden aloille. Hoiva-ala on yhä tyttöjen suosikki, tekniset alat poikien (Kun koulu loppuu -tutkimus 2017). Suomessa teknologiayritysten työntekijöistä vain 21,9 % on naisia.

Sinä osaat! on digitaalisuutta hyödyntävä verkosto ja kohtaamispaikka tytöille, opettajille, opinto-ohjaajille, vanhemmille, teknologia-alan yrityksille ja päättäjille. Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -verkoston avulla tytöt voivat mm. luoda mentorointisuhteita teknologia-alan naisosaajiin, kurkistaa teknologia- ja teollisuusalojen yrityksiin ja koulutukseen virtuaalitodellisuuden keinoin sekä saada vertaistukea toisilta tytöiltä. Tytöille suunnitteilla olevassa mobiilisovelluksessa hahmotetaan valintojen vaikutusta myös pelillisten elementtien avulla.

Sinä osaat! -verkosto on perustettu keväällä 2017 ja sen ovat perustaneet Oulun ammattikorkeakoulu ja Koulutusavain Oy. Toiminta on tarkoitus laajentua Sinä osaat! -tulevaisuuskeskukseksi. Verkoston tavoittelee sitä, että vuonna 2028 naisia ja miehiä opiskelee tekniikan alalla yhtä paljon ja että vuonna 2033 tekniikan alan työntekijöistä 30 % on naisia.

Lue lisää Teot-sivultamme!

Jaa somessa: