Hyppää sisältöön

STM teettää selvityksen liikuntavuorojen jakautumisesta kunnissa

Tasa-arvoasioista vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen omalla tasa-arvoteolla. Ministereistä jo pääministeri Juha Sipilä, ulkoministeri Timo Soini ja ulkomaankauppa ja -kehitysministeri Kai Mykkänen ovat julkaisseet henkilökohtaiset tasa-arvoteot. Tasa-arvotekonaan ministeri Rehula selvittää liikuntavuorojen jakautumista kunnissa tyttöjen ja poikien sekä naisten ja miesten kesken. Rehulan mukaan on tärkeä selvittää tasa-arvon toteutumista liikuntatoimen rahanjaon yhteydessä, sillä julkisessa tasa-arvokeskustelussa nostetaan usein esiin se, että tytöt ja naiset saavat huonoimmat ajat kuntien liikuntapaikoissa.

Liikunnassa, kuten muillakin  sosiaalisilla alueilla, on epävirallisia sukupuolijärjestelmiä, jotka tuottavat erilaisia rooleja miehille ja naisille ja heikentävät naisten asemaa urheilukulttuurissa.

Yksi esimerkki sukupuolijärjestelmästä suomalaisten nuorten arkielämässä on näkemys siitä, että liikuntavuoroja jaetaan kunnissa epätasa-arvoisesti riippuen siitä onko kyse tytöille vai pojille tyypillisistä lajeista.      

Ministeri Rehulan tilaama selvitys liikuntavuorojen jakautumisesta kunnissa toteutetaan syksyllä 2017.  

Lue lisää Teot-sivultamme sekä STM:n tiedotteesta!

Jaa somessa: