Hyppää sisältöön

Suomen Akateemisten Naisten Liitto tukee maahanmuuttajanaisten työllistymistä

Työllistyminen on tärkeä tapa päästä osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Maahanmuuttajataustaisten naisten työllistymisen tukeminen on erityisen tärkeää, sillä heidän työllistymisasteensa on maahanmuuttajataustaisia miehiä ja kantasuomalaisia naisia heikompaa. Maahanmuuttajanaisten euro on 62 senttiä. Suomen Akateemisten Naisten Liiton Luetaan yhdessä -verkosto tukee maahan muuttaneiden, erityisesti naisten, kielen oppimista ja kotoutumista. Verkosto tarjoaa vapaaehtoistyönä lukutaidon ja suomen kielen opetusta maahanmuuttajille eri puolilla Suomea.

Maahanmuuttajanaisten työllistyminen on tärkeää heille itselleen, mutta sillä on myös suuri ylisukupolvinen merkitys heidän lapsiensa ja koko perheen hyvinvoinnille.

Suomen kielen opetusta tarjoava Luetaan yhdessä -verkosto on tehnyt vuodesta 2017 lähtien yhteistyötä Monika-Naiset liitto ry:n Osaavat naiset -toiminnan kanssa. Luetaan yhdessä -toiminnan vapaaehtoisille opettajille järjestetään ympäri Suomea koulutuksia maahanmuuttajanaisten työllistymisen tukemiseen.

Koulutuksiin osallistuvat vapaaehtoiset saavat tietoutta siitä kuinka kohdata ja tukea opiskelijoita kohti työelämää ja kuinka tehdä näkyväksi opiskelijoiden osaamista ja vahvuuksia. Mentorointi ja motivointi tukevat opiskelijoita löytämään eri polkuja kohti koulutusta ja työelämää.

Vuonna 2017 alkaneet koulutukset jatkuvat myös vuonna 2018.

Lue lisää Teot-sivuilta!

Jaa somessa: