Hyppää sisältöön

Suomen Kätilöliiton tasa-arvoteko haastaa kunnat tarjoamaan ilmaista ehkäisyä

Suomen Kätilöliitto – Finlands Barnmorskeförbund ry lähtee mukaan 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen haastamalla kaikki Suomen kunnat tarjoamaan ilmaisen ehkäisyn kuntalaisilleen, niin naisille kuin miehille. Kätilöliitto toimittaa haasteen jokaiselle 313 suomalaiselle kunnalle suoraan vuonna 2017 ja seuraa haasteen toteutumista sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuillaan. Lisäksi Kätilöliitto pitää teemaa esillä läpi vuoden 2017.

Kätilöliiton keskeinen viesti pohjautuu THL:n julkaisemaan Edistä, ehkäise, vaikuta – Seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintaohjelmaan 2014-2020.

Jo vuoden 2011 hallitusohjelmassa tavoitteeksi asetettiin se, että raskauden ehkäisyneuvontaan integroidaan kokonaisvaltainen seksuaaliterveyden edistäminen eli seksitautien ehkäisy, seksuaalineuvonta ja seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisy. Aiempaa enemmän huomiota tulisi kiinnittää myös ikää ja hedelmällisyyttä koskevaan neuvontaan.

THL uutisoi 7.12.2015, että kunnilla on merkittävä rooli ehkäisyn saatavuudessa, ja ne voivat konkreettisesti vaikuttaa raskaudenkeskeytysten määrään. Ilmaisen ehkäisyn tarjoaminen sekä nuorille mutta myös kaikille keskeytysasiakkaille sekä synnyttäjille on merkittävä terveyspoliittinen teko, jolla on todellisia ja mahdollisesti nopeitakin vaikutuksia. Kätilöliitto ryhtyy osaltaan edistämään suomalaisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä entistä tasa-arvoisemmin haastamalla kaikki Suomen kunnat tarjoamaan ilmaisen ehkäisyn kuntalaisilleen, niin naisille kuin miehille.

Suomen Kätilöliitto – Finlands Barnmorskeförbund ry on kätilötutkinnon suorittaneiden ja kätilöiksi opiskelevien yhdysjärjestö, joka edistää seksuaali- ja lisääntymisterveyttä, kehittää kätilön ammattialueen hoitotyötä sekä lisää kätilöiden ammattitietoa ja -taitoa. Liitto on perustettu vuonna 1919 ja siihen kuuluu 4321 jäsentä 16 alueellisessa kätilöyhdistyksessä.

Lue lisää Teot-sivuiltamme!

Lisätietoja: http://www.suomenkatiloliitto.fi/

 

Jaa somessa: